Kansitaide Kalmah
For The Revolution
CD
[ Spikefarm Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. For the Revolution
02. Dead Man's Shadow
03. Holy Symphony of War
04. Wings of Blackening
05. Ready for Salvation
06. Towards the Sky
07. Outremer
08. Coward
09. Like a Slave

Kesto 43:59
Kalmah on ollut musiikkipiireissä ja keikkarintamilla vuosien varrella hiljaisempi, vaikka levyjä on ilmestynyt tasaiseen tahtiin. Bändin tunnistettava ja laadukas, vahvasti riffipitoinen, melo-death on tahtonut jäädä suurempien varjoon, mutta suoherrojen vakaassa tuotannossa on aina kuvastunut tietty kunnioitettava omaleimaisuus. Tuore viides albumi For the Revolution on mainiota edeltäjäänsä The Black Waltzia hieman heikompi tuotos, mutta uusia juttuja on löydetty ja uutukainen on ennen kaikkea harkitumpi ja maltillisemmin etenevä kokonaisuus. Sama soiton rikkaus ja murinavokaalit jatkuvat toisin kuin alkuaikojen ärinävoittoisemmilla ja kirpakammilla levyillä. The Black Waltzin aikainen vahva hyökkäävyys on keventynyt, mutta kuuntelukertojen kasvaessa levyn sielukkuus löytää tiensä perille. Levy olisi niin helppo tuomita huonoksi parin kuuntelun perusteella, mutta kertojen määrä kasvattaa biisien rikkautta jatkuvasti.

Kalmahin oma synkkä ja melankolinen tyyli syventyy For the Revolutionilla entisestään ja mukana on slaavilaisia ja perisuomalaisia vivahteita. Ei niinkään suoranaista folkia, vaan vahvaa kansallisromanttisuutta, joka kuvastuu parhaiten etenkin Dead Man's Shadow’ssa sekä Ready for Salvationissa. Harkitumpi ja harmonisempi ote tasoittavat tutumpaa rosoisuutta, mutta äkäisyyttä Kalmahissa silti edelleen on ja sen todistavat viimeistään Coward sekä levyn eliittiin kohoava Outremer. Koko levyn pahimmiksi miinuspuoliksi laskisin pidemmässä juoksussa edelleen hiukan monotonisen murinan, liiaksi viljellyt ja toimettomat mullikuorot sekä hieman ponnettoman iskevyyden. Muutamat biisit myös hakevat lopullista rooliaan, mutta yli puolet yltää silti erittäin hyvälle tasolle.

Pettymystä Kalmah ei todellakaan aiheuta ja aluksi hieman puisevalta tuntuvan kuoren alta paljastuu sykkivän sydämellinen kokonaisuus.

23.04.2008, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Seventh Swamphony
Seventh Swamphony
[ CD ]
12 Gauge
12 Gauge
[ CD ]
The Black Waltz
The Black Waltz
[ CD ]
Swampsong
Swampsong
[ CD ]
http://www.kalmah.com http://www.myspace.com/kalmah Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 8826
Palaa »