Kansitaide Belphegor
Bondage Goat Zombie
CD
[ Nuclear Blast ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Bondage Goat Zombie
02. Stigma Diabolicum
03. Armageddon's Raid
04. Justine: Soaked In Blood
05. Sexdictator Lucifer
06. Shred For Sathan
07. Chronicles Of Crime
08. The Sukkubus Lustrate
09. Der Rutenmarsch

kesto: 39:45


Itävaltalaisen Belphegorin tuotanto on ollut melkoista pieksemistä läpi koko uran, eikä bändin seitsemäs levy Bondage Goat Zombie ilmaisua muuksi muuta. Tehokasta death- ja black metalin ristisiitosta sotkeva, mutta myös varsin hyviä melodioitakin sisältävä musiikki on ollut parhaimmillaan erittäin iskevää, mutta samalla ilmaisun kapea-alaisuus on tuonut pikkuhiljaa rajaa vastaan.

Kun 2005 ilmestynyt Goatreich - Fleshcult toimi vielä varsin tiukkana otantana selkäsaunasta, hyytyi edellinen Pestapokalypse VI antamaan maksakoukkuja melko harvakseltaan. Bondage Goat Zombiella belphegorit on kaivettu jo sammion pohjalta ja levy lähinnä tönii ja tökkii.

Bondage Goat Zombien inspiraation lähteenä on ollut vuosina 1740-1814 elänyt ranskalainen rienaaja ja filosofi, Donatien-Alphonse-François de Sade, tunnetummin vain markiisi de Sade, joka on antanut nimensä termille sadismi. Valitettavasti de Sade onkin levyn ainoa mielenkiintoinen seikka, sillä Belphegorin tehtävä on olla vain Belphegor ja kuulostaa Belphegorilta. Linjan säilyttäminen ei sinänsä ole tuomittavaa, mutta samojen maneerien viljeleminen kerta toisensa jälkeen osoittaa, että bändi on oman ilmaisunsa vanki kykenemättä kehittymään tai edes toistamaan maneereitaan aiempaa paremmin.

Levyn alku on tehokkaan toimiva ja lupaava. Tapponopeudella jyräävästä nimikkobiisistä levyn tarttuvimpiin hetkiin kuuluvan jylhän oloisen Stigma Diabolicumin jälkeen ainoan hengähdystauon sisältävän Armageddon's Raidin akustisen intron jälkeen levy turtuu biisi biisiltä toistamaan ja kierrättämään itseään.

Jonkinlaista sadismia edustaa kuitenkin keskivaiheen Sexdictator Lucifer, jonka saksankielinen korina on erittäin raastavan kuuloista.

Vaikka levyn promoversion saateteksteistä ei käy ilmi, niin The Sukkubus Lustrate -biisin vierailevasta laulusta vastaa äänestä päätellen tsekkiläisen Rootin Big Boss. Jos näin ei ole, niin joku imitoi vakuuttavasti tämän matalaa vibraa. Harmi vain, että itse kappale on yksi levyn tylsimpiä hetkiä.

Kohtuuden nimissä on toki todettava, ettei levy ole läpeensä mätä, mutta alun jälkeen se tarjoaa vain harvakseltaan merkkejä siitä, mihin bändi parhaimmillaan pystyy. Pelkällä soittotaidon kehittymisellä ei hyvää musiikkia vielä tehdä.

Levyn soundit ovat tätä päivää, ollen tuotannollisesti erittäin hyvät ja selkeät. Nyanssit erottuvat ja soittimet ovat tasapainossa keskenään, mutta samalla yleinen kliinisyys on hionut kaiken särmän.

Bondage Goat Zombie edustaa niin usein vastaan tullutta tavaraa, jolle hyvällä tuotannolla ja varmalla otteella on saatu aikaan pippurista pintaa, mutta sisältä tavara on edelleen mautonta.

10.04.2008, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Totenritual
Totenritual
[ CD ]
Conjuring the Dead
Conjuring the Dead
[ CD ]
Blood Magick Necromance
Blood Magick Necromance
[ CD ]
Walpurgis Rites - Hexenwahn
Walpurgis Rites - Hexenwahn
[ CD ]
Pestapokalypse VI
Pestapokalypse VI
[ CD ]
http://www.belphegor.at/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3825
Palaa »