Kansitaide Blotted Science
The Machinations of Dementia
CD
[ Eclectic Electric ]

( 8 )
01. Synaptic Plasticity
02. Laser Lobotomy
03. Brain Fingerprinting
04. Oscillation Cycles
05. Activation Synthesis Theory
I. Is There A Dead Guy Under The Bed?
II. Monsters In My Closet
III. Flight In Space
IV. Spiderchase
V. Suffocation
VI. Quicksand
06. REM
07. Night Terror
08. Bleeding In The Brain
09. Vegetation
10. Narcolepsy
11. EEG Tracings
12. Sleep Deprivation
13. The Insomniac
14. Amnesia
15. Adenosine Breakdown
16. Adenosine Buildup

Vaikka monien death- ja thrash metal -bändien soitosta löytyy runsaasti viitteitä teknisestä virtuositeetista, lyö alan vanhoista musikanteista muodostuva Blotted Science osaamisellaan kuulijaa jos toistakin ällikällä. Kitaristi Ron Jarzombekin (tuttu mm. Gordian Knotista, Watch Towerista ja Marty Friedmanin kiertuebändistä), basisti Alex Websterin (Cannibal Corpse) ja rumpali Charlie Zelenyn muodostama instrumentaalitrio nimittäin nostaa teknisesti haasteellisen metallimusisoinnin potenssiin 10!

Jo levyn alkumetreillä käy selväksi, että Blotted Sciencessa on kyse muusta kuin mutkikkaiden tahtilajien ja sävelkulkujen suoltamisesta omaa ylemmyyttä korostaen. Musiikin mutkikkuutta ei käy kiistäminen, mutta sen pääpaino on kekseliäissä ja ajatuksella luoduissa sävellyksissä, joita trio paiskoo leikiten mennen tullen. Sisäänpäin kääntynyt touhu on kaukana herrojen musisoinnista.

Hyvinä vertailukohtina Blotted Sciencelle voitaisiin pitää Gordian Knotin ohella Dream Theater -musikanttien sivuprojektia Liquid Tension Experiment, joskin Jarzombek ja kumppanit tuntuvat nostavan kimurantin instrumentaali-ilottelun uudelle tasolle. Musiikki lipuu progemetallista ja thrashista aina fuusion ja avantgarden puolelle, mutta ryhmän jäsenet osaavat myös hyödyntää vuosien saatossa oppimiaan taitoja, miten tyylistä toiseen siirtyminen tapahtuu luontevankuuloisesti. Toki levylle mahtuu paikoittaista tyhjäkäyntiäkin, mutta suurimmaksi osaksi The Machinations Of Dementia jaksaa pitää kuulijan mielenkiinnon yllä koko tunnin pituisen kestonsa ajan.

Levylle on sentään tarttunut jotain mukaan Alex Websterin päivätyöstäkin. The Machinations Of Dementia on kansivihkon aivokudoskuvineen silkkaa Cannibal Corpsea, mutta toivottavasti se ei nouse ylipääsemättömäksi esteeksi kiekkoon tutustumiselle.22.03.2008, Kalevi Heino
http://www.myspace.com/blottedscience http://www.ronjarzombek.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3070
Palaa »