Kansitaide Pin-Up Went Down
2 Unlimited
CD
[ Ascendance Records ]

( 9- )
01. Intrusion
02. Esthete Piggie
03. Nearly Dead Bat Make Up
04. Cadavre Exquis
05. Pussy Workship
06. Get Ready To Sweep
07. Yo-Yo Yes Then No
08. Only Some Shitty Chemical Stuff
09. Human Beat Box Deluxe
10. Feat.Me/Feat.Us
11. Be My Idol Then My Fall
12. Serie Z I
13. Serie Z II
Joskus pelkkä isompi fonttikoko riittää onnistuneeseen härnäämiseen. Vilkaistessani ensimmäistä kertaa 2 Unlimitedin etukantta, kuvittelin hetken kyseessä olevan hollantilaisen eurodance-yhtyeen paluulevyn, mutta todellisuudessa kyseessä on ranskalaisen projektiyhtye Pin-Up Went Downin debyyttilevy. Näillä kahdella on silti jotain yhteistäkin, sillä molempien kokoonpano koostuu kaksikosta ja molempien musiikissa on runsaasti elektronisia elementtejä. Siihen ne yhtenäisyydet sitten jäävätkin.

2 Unlimitedin kokeellista musiikkia voisi kaikessa lyhykäisyydessä nimittää Animal Alphan ja System of a Downin sekamuodoksi, sillä kappaleet poukkoilevat superpallon tavoin jossain kiemuraisen metallin, funkin, death metalin, taiderockin ja teollisuusrockin liepeillä. Musiikillinen vuoristorata ei silti aiheuta huimausta tai pahoinvointia, sillä taitavasti rakennettujen kappaleiden ansiosta paketti suorastaan pursuaa yli äyräiden herkullisia yksityiskohtia.

Parasta antia levylle tarjoaa makeaääninen laulajatar Asphodel, jolla on mielettömän laaja ääniskaala. Neidin äänihuulista lähtee oopperalaulua, tyttömäistä naukumista, björkmäistä laulantaa ja tunteikkaampaa laulua - ja aina uskomattoman taitavasti. En voi kuin antautua, sillä Asphodel on valloittanut minut totaalisesti. Alexis Damienin murinat sen sijaan ovat levyn heikointa osastoa ja laulupuoli toimisikin paremmin pelkästään Asphodelin varassa – muuten levy lähentelee napakymppiä.

2 Unlimited on kokeelliseksi levyksi ihannetapaus, sillä levy on yhtä aikaa merkillinen, viihdyttävä, yllätyksellinen ja kiinnostava. En vielä uskalla nostaa Pin-Up Went Downia vuoden positiivisemmaksi yllättäjäksi näin varhaisessa vaiheessa vuotta, mutta alkuvuoden positiivisin yllättäjä ranskalaisyhtye ainakin omissa kirjoissani on.

31.03.2008, Niko Määttä
http://pinupwentdown.com http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=119813400 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2437
Palaa »