Kansitaide Mind of Doll
Low Life Heroes
CD
[ Tuhma Records ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Single Malt
02. Lack of Chance
03. Marks On My Face
04. Miss Pretty
05. Never Rising
06. No Alibi
07. Pickin´ Up Scum
08. Sick Girl Sad Case
09. Trouble Maker
10. Lovers
Vaikuttavan Bad Habits Are Golden -EP:n omakustanteena kolme vuotta sitten ulos pukannut vantaalainen Mind of Doll on saanut kauppoihin ensimmäisen kokopitkänsä, joka julkaistiin marraskuun lopussa Tuhma Recordsin kautta. Saatekirje kehuu, että ”rockia ei ole vedetty näin tyylikkäästi Suomessa sitten Hanoi Rocksin”, mutta pidetään nyt vielä ainakin toistaiseksi jalat maassa.

Musiikista kuulee edelleen bändin omat suosikit Hellacoptersin, Backyard Babiesin, Hanoi Rocksin ja Smackin. Nostan hattua omankuuloiselle sävellystyölle, eli vaikutteita on otettu, mutta ei suoraan lainattu. Low Life Heroes ei iske sadan voltin voimalla toisin kuin bändin livevedot, mutta kyllä hyvin kulkevat kymmenen biisiä ovat omiaan nostamaan kellarin katkuisen rokkifiiliksen. EP:ltä mukaan on poimittu pienoista hittipotentiaalia omaava Miss Pretty. Levyn toinen tarttuva melodia löytyy biisistä Sick Girl Sad Case. Kaunis akustinen Lovers päättää vajaa 40-minuuttisen kokonaisuuden.

Laulajan äänessä on ripaus Michael Monroeta ja kitarointi muistuttaa paikoitellen Motörheadia, eli kasassa on hyvät rakennusaineet. Kaikesta hyvästä huolimatta jotain puuttuu ja onkin harmi, ettei bändi ole saanut levylle samaa energiaa, mitä siltä löytyy keikalla. Esikoislevyksi Low Life Heroes kuitenkin on kelpo tekele ja tästä on nuorten miesten hyvä jatkaa. Jään seuraamaan bändin uraa edelleen mielenkiinnolla ja taidan poiketa myös seuraavalle Helsingin keikalle.

Suomessa näyttää breikkaavan Uniklubin ja Lovexin kaltaiset katu-uskottavuuden puutteesta kärsivät kevyemmän rockin edustajat, mutta jaksan toivoa ja uskoa, että kotimaiset punkkiin päin taittuvat rock-yhtyeet nousevat vielä suurempaan menestykseen.

05.12.2007, Meeri Koskialho
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Speak No Evil
Speak No Evil
[ MCD ]
Bad Habits are Golden
Bad Habits are Golden
[ MCD ]
http://www.mindofdoll.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2276
Palaa »