Kansitaide Prime Mover
Imperfekt
CD
[ omakustanne ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Telefonsamtal från norr
02. Mest är värk
03. Sväljer mina ord
04. In i dimman
05. Ingenting
06. Styrd av plastkort
07. I verkligheten
08. Sånt vi behöver
09. Enbart psykopat
10. Sagt och gjort
11. En yrkeshjältes vedermödor
Olen kuullut muutamien syntyperäisten ruotsalaisten ylistävän, kuinka heidän mielestään kauneinta ruotsia puhuvat suomenruotsalaiset. Olipa innoitus Prime Moverin ilmaisukielen vaihtamisesta englannista äidinkielelleen, on myönnettävä, että (suomen)ruotsi istuu mainiosti yhtyeen musiikkiin.

Prime Mover saa luultavasti kuulla arvosteluissa jatkossakin viittauksia äidinkielestään, mutta mielestäni on huomattavasti luonnollisemmankuuloista ja aidompaa kuulla musiikkia, joka on toteutettu tekijöiden omalla äidinkielellä. Maailma on pullollaan yhtyeitä, jotka yrittävät väenvängällä tehdä englanninkielistä musiikkia, vaikkei kieli siihen luontevasti taipuisikaan.

Imperfekt on järjestyksessään Prime Moverin neljäs pitkäsoitto, joskin se on vasta toinen (suomen)ruotsiksi tehty kiekko. Levyn kappaleita nivoo yhteen teema, jossa on tehty havaintoja yhteiskunnan asettamista tavoitteista ja kuinka ihmiset niitä pyrkivät täyttämään.

Musiikillisesti Imperfekt tarjoaa puhuttelevaa progressiivista rockia, joka on toteutettu ajattomassa hengessä. Tuotantopuolella, joka on hallitun tasapainoinen, ei ole yritetty aikaansaada liian moderneja soundeja, mikä sopii hienosti levyn henkeen. Ovathan levyn sanoituksissa käsitellyt aiheetkin ajattomia.

Prime Mover on onnistunut musiikinteossaan luomaan itselleen oman tunnistettavan soundin, jota ei voi verrata muihin yhtyeisiin. Ei ole helppoa luoda uutta, vaikka pilkahdus Steve Hackettin aikaista Genesistä, Camelin kepeää lyyrisyyttä, Gentle Giantin kimuranttia nuottileikittelyä ja vanhan King Crimsonin tunteikasta pauhua silloin tällöin välähtääkin musiikista. Hienojen melodioiden ja -jo aiemmin mainitsemani- ajattoman toteutuksen ansiosta (mm. akustiset kitarat, makoisat Rhodes-kuviot ja svengaavat rummut) tarjoaa nautinnollista kuunneltavaa vaativammallekin progen harrastajalle pitkäksi aikaa.

Imperfekt? Hah!

01.12.2007, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Drivkraft
Drivkraft
[ CD ]
http://skivkraft.com/primemover/ http://www.myspace.com/primemoverdrivkraft Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1656
Palaa »