Kansitaide KOKOELMA
Black Gold – The Modern Times of Oulu Rock II
2CD
[ Rockpolis ]

( )
CD1:
01. Radiopuhelimet:Hullumagneetti
02. Ruotomieli:Ajovalot
03. Dian:Interim Report
04. The George Double Use:Quiet
05. Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi:Pettymys
06. 80th Disorder:Transform
07. Mikko Pietilä:Tänään yksin
08. Punaisen Kuningattaren Periaate:Majakan vartija
09. Bjav:Funk These Voices
Kesto 42:03

CD2:
01. Maple Cross:Smell of Fear
02. Mors Subita:Tied Up
03. Paha:Misantropia
04. Murena:Vallankumous
05. Sicknote:Gotta Go
06. Burning Point:Heart of Gold
07. Sooz:Rambo
08. Aspen Grove:Warlock
09. Hebosagil:Old Prophet

Kesto 34:54
Rockpolis on julkaissut toisen, lähinnä promootiokäyttöön tarkoitetun, ”tervakokoelman”, joka sisältää laadukkaimpien oululaisyhtyeiden tuotoksia. Edellinen kokoelma oli hieman kookkaampi paketti, mutta uutukainen edustaakin artisteja, jotka eivät viime kokoelmalla mukana olleet. Lisäkriteerinä on ollut myös, että bändit ovat julkaisseet tuoretta materiaalia parin viime vuoden aikana. Black Gold jakaantuu tuttuun tapaan rock- ja metallilevyihin.

Kokoelman avaa ansaitusti konkariyhtye Radiopuhelimet, jotta tunnutaan nykyään vertailtavan lähes kaikkiin uudempiin oululaisiin rock-bändeihin. Rock-puolelta parhaiten erottuu Dian, jonka korvia hypnotisoiva kitarointi on miellyttävän euforista ja pysäyttävää. Nimeltään täysi outolintu Tuomas Henrikin Jeesuksen Kristuksen Bändi on jokseenkin erikoista pelittelyä myös musiikillisesti. Kotistudiossa purkitettua päätöntä poppisekoilua parhaimmillaan. Gospelista ei tietoakaan, ellei sitten jesseä haluta karkoitella muikealla lällättelyllä, tekotaiteellisuuttako? En tiedä – kysyn vain, että mistä noin hyviä sieniä saa? Bjavin jazz/funk -osasto lämmittää mieltä rock-levyllä parhaiten Dianin ohella.

Metallilevy on hieman yllätyksetön ja lähes kaikki ovat tutummasta päästä. Maple Cross on laskenut Heimon haudan lepoon, Burning Point vakuuttaa aina kasarihenkisellä powerillaan, Aspen Grove ja Sicknote raskastelevat mukavan korskeasti ja Mors Subitan melo-death toimii aina. Soozin, Pahan ja Murenan outoilut eivät juurikaan pure. Hebosagilin synkistely tuoreen ep:n myötä käänsi kokonaan uuden lehden ja bändi kannattaa ehdottomasti pitää korvan takana.

Kokoelman signaamattomista bändeistä vahvimmin pääsevät valloilleen Mors Subita ja Hebosagil, mutta ensimmäisenä levytysuraa osoittaisin Dianille. Kyseessä on siis jälleen ei-kaupallinen julkaisu, joten arvosanan antaminen on turhaa. Hienoa kulttuurityötä jälleen Rockpolikselta ja toivotaan, että toiminta jatkuu. Oulun seutu kaipaisi vain edelleen uusia johtotähtiä sekä rock- että metallipuolella. Mutta virtaa se terva vieläkin!

15.12.2007, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.rockpolis.fi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 4120
Palaa »