Kansitaide KOKOELMA
In The Name Of The King - A Dungeon Siege Tale-Original Soundtrack
CD
[ Nuclear Blast ]

( 8 )
01. Farmer´S Son/The Big Battle (score)
02. Blind Guardian:Carry The Blessed Home
03. Hammerfall:The Fire Burns Forever
04. Nightwish:Amaranth
05. Him:Wings Of A Butterfly
06. Sonic Syndicate:Enclave
07. Amorphis:The White Swan
08. Avantasia:Lost In Space
09. The Darkness:Dinner Lady Arms
10. Disturbed:Land Of Confusion
11. After Forever:Energize Me
12. Dream Theater:I Walk Beside You
13. Threshold:Pilot In The Sky Of Dreams
14. Pantera:Cemetery Gates
15. Epica:Chasing The Dragon
16. Soilwork:Exile
17. Mastodon:The Wolf Is Loose
18. Muriella Dining/Forrest (score)
Dungeon Siege-peliin perustuvan eeppisen In The Name Of The King -elokuvan soundtrack on kiinnostava paketti, sillä levy kattaa bändejä laajalti; Dream Theater, Pantera, Disturbed, HIM, Amorphis ja Nightwish ainakin edustamassa, sekä Blind Guardian, joka pääsee loistamaan kahdessa kappaleessa. Kappaleita ei tosin ole sävelletty varta vasten elokuvaan, ne ovat parhaimmillaan lähes parikin vuosikymmentä vanhoja. Peliä ja elokuvaa varten sävelletyt kappaleet ovat levyn instrumentaalit, aloitus-sekä lopetusraidat Taru Sormusten Herrasta -soundtrackin tyyliin.

Elokuvan teemalle musiikki on aika sopivaa, vaikka toisaalta klassinen musiikki toimii parhaiten fantasiapainotteisille rainoille. Elokuvan toimintapuoli painoi kuitenkin sen verran haarukassa, että soundtrackille haalittiin metallibändejä raskaine kitaroineen ja rumpuineen. Ikuisen elokuvailkimyksen Ray Liottan (Gallian) taistelukohtausten taustamusiikiksi sopiikin levyn raskaampi räime. Soilworkin Exile, Panteran Cemetary Gates ja Disturbedin raskas Genesis-coveri Land Of Confusion edustavat tätä saraa, viimeisin on mielestäni hyvä koveri alkuperäisestä, bändi on onnistunut tekemään siitä itsensä näköisen. HIMin Wings Of A Butterfly ja Dream Theaterin I Walk Beside You edustavat levyn kevyintä antia, herkkää naisedustusta tuo Anette Olzon (Nightwish), Floor Jansen (After Forever) ja Simone Simons (Epica).

Vaikken Uwe Boll-fani olekaan - mies onnistui aiemmin monen muun leffan ohessa pilaamaan hyvin lavastetun Alone In The Darkin muodikkaan hätäisellä kuvaustyylillään, tosin väliin hyviä kuvakulmia käyttäen, ainakin elokuvan näyttelijäkaarti (Burt Reynolds, Liotta, Jason Statham) ja soundtrack kiinnostavat. Jos ei ohjaajan työ kiinnosta, ehkäpä sitten tämä Nuclear Blastin rosteria esittelevä levy, jonka bändit eivät ehkä parhaimpia kappaleitaan levyllä esitä, mutta ovat omilla saroillaan kurkoja. Leffan kurko on kuitenkin veteraaninäyttelijä Reynolds Kuningas Konreidina.

30.11.2007, Satu Reunanen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.nuclearblast.de/index.php?Action=showDynamicPage&ident=releasedetail&rid=1517 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2910
Palaa »