Kansitaide Anastassakis, Ioannis
Suspension Of Disbelief
CD
[ Wild Rose Angel Productions ]

( 6 )
01. Suspension Of Disbelief
02. Caravan Of Despair
03. Altered State Of Consciousness
04. Variations On Malaguena
05. The Forgotten Quest
06. Resonance Factor 12
07. Dos Hermanos (Bulerias)
08. The Final Jam
09. The Final Jam (Backing Track)
10. Suspension Of Disbelief - At A Glance
11. Flamenco Journal - At A Glance
Toisinaan minun tekisi mieli kuitata näiden kitaralevyjen arvostelu kirjoittamalla jokaisen arvioon tylysti, “Katso muutama vuosi sitten tekemäni Francesco Fareri-arvostelu.” Se olisi kuitenkin epäoikeudenmukaista kaikkia kitaristeja kohtaan.

Tosiasia kuitenkin on se, että jossain vaiheessa (lue: todella pian) harrastelijakriitikkokin turtuu näihin kaikenmaailman nimettömiin tiluttajiin, jotka eivät suoraan sanottuna poikkea juurikaan toisistaan. Levyjen konsepti on pysynyt viimevuosina samana: On vikkeläsorminen kitaristi, joka haluaa näyttää että hänkin osaa kepittää aivan yhtä taitavasti kuin vaikkapa Yngwie Malmsteen, Steve Vai ja Vinnie Moore yhteensä. Instrumentaalisia kitarakappaleita sitten tehdään samassa hengessä, mutta toteutuksesta tingitään laittamalla taustalle nakuttamaan rumpukone.

Luuletteko te kitaristit todella, että huomio kiinnittyy silloin vain teidän taitojenne kuuntelemiseen? Ei kiinnity. Kyllä homman nimi on se, että kokonaisuus ratkaisee ja teidän tapauksessanne huomion varastaa kitaralirutusten sijasta se ontosti ohjelmoitu rumpukone. Luuletteko, että joku Satriani tai Vai pääsi yhtä pitkälle konetaustoja käyttämällä? Vaikka näillä herroilla varmasti riittää egoa, he pääsivät pitkälle nimenomaan käyttämällä levyillään oikeita muusikoita, joiden kanssa he pääsivät näyttämään vuorovaikutteisesti taitojaan.

Kreikkalainen Ioannis Anastassakis on varmasti pätevä kitaristi ja hänen fuusiota, bluesia ja metallia yhdistävästä soitostaan kuulee, että Yngwietä, Al di Meolaa ja Eric Johnsonia on varmasti kuunneltu ahkerasti ja parhaimmat piirteet on omaksuttu omaan soittoon. Ansiokkaasta kansivihkosesta näkee, että soitonopettajana työskentelevä Anastassakis on ahkerasti kiertänyt useilla soittoklinikoilla, sillä valokuvissa mies poseeraa mm. Steve Morsen, Vinnie Mooren, Steve Vain, John Petruccin, Tony Iommin ja Steve Lukatherin kanssa. Kansivihkosessa Anastassakis myös valottaa mitä hän on yrittänyt sanoa kullakin instrumentaalikappaleellaan. Joo, ihan kiva. Olisipa itse musiikin toteutus yhtä ansiokasta.

Anastassikiksen sävellykset ovat toki mieleenpainuvia, ja suurimman vaikutuksen tekee Yngwie-pastissi Caravan Of Despair Suite, joka voisi mennä läpi ruotsalaiskitaristin omana työnä. Levyn parhaimmistoon lukeutuva nimikappale puolestaan menee Planet X -osastolle, ja tyylikäs Resonance Factor 12 on tehty Steve Vain slovarien hengessä. Välillä esitellään kykyjä flamenco-kitaristina, mikä on pieninä annoksina ihan kivaa kuunneltavaa.

Ioannis Anastassakis on osaava kitaristi, mutta varsinaista omaa tyyliä miehellä ei ole nimeksikään. No, eihän sekään ole paha ura, että opettaa oppilailleen kuinka soitetaan autenttisesti jonkun huippukitaristin tyylillä. Sillä vain ei pääse kovin pitkälle.

21.10.2007, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Orbital Attempt
Orbital Attempt
[ CD ]
http://www.ioannis.org/ http://www.myspace.com/ioannisanastassakis Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1903
Palaa »