Kansitaide Soulfallen
World Expiration
CD
[ Off Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Machiavellian Night Descends
02. Third Day of the Eclipse
03. Expiration
04. Like Beasts Upon Their Prey
05. Withdrawal
06. Another Pariah
07. Death of the Tyrant
08. I Am Becoming
09. No More Than Thieves

Kesto: 39:39
Vuodesta 2003 Soulfallen-nimen alla toiminut jyväskyläläisakti on saanut edistettyä uraansa demorintamalta debyyttitäyspitkän puolelle ja tästä tuloksena on syksyn 2007 julkaisu World Expiration. Komean tummaan digipakiin paketoitu teos pitää sisällään 40 minuuttia dark metalia kotimaisin ottein.

Niiden iloksi, jotka mielummin kuulevat huonot uutiset ennen hyviä, luettelen levyn ontuvat puolet ensin. Lyhyesti sanottuna, ei mitään uutta länsirintamalta. Syntikoita, surumielistä vivahdetta, aimo annos syysmäistä synkistelyä ja loppuun vielä naislaululla värjättyä vetistelyä. Tämä on dark metalia niin perinteisin ottein, että death/doom-veteraanit ja kajaalisilmäiset sinfonishenkiset bm-jampuusit kääntyvät nahkahousuissaan.

Vaan jos heitetään kyynisyydellä toviksi vesilintua ja tarkastellaan levyn parempia puolia, löytyy Soulfallenilta hyviäkin hetkiä. Kitaravetoinen, mutta koskettimilla maukkaasti täydennetty fiilistely ei ole hassummin tehtyä. Soundit ovat raskaat, selkokieliset ja tummaa sävyä tukevat. Siis kaikin puolin keskivertoista parempaa jälkeä. Mörähtelijän samea ääni ei ehkä alan parhaimmistopalkintoa voita, mutta kestää silti kuuntelua kyynelehtimättä.

Plussaa on myös annettava paikoin soundtrackmaisesta kosketintyöskentelystä. Aivan sinfonisiin, saati eeppisiin mittapuihin näillä ideoilla ei vielä mennä, mutta suunta on oikea - ainakin jos haluaa bändilleen mahtipontisuutta ja sitä kautta jopa omaleimaista säväystä. Vastaavasti heikoimmillaan levyn anti on niin tavanomaista ja jopa tylsää, että paikoin keskivertoisuuden yli mennään rimaa hipoen.

Kaikesta huolimatta kehitystä demoajoista on tullut, joten aivan hirveästi bändi ei ole väärin voinut tehdä. Kun haparoivat alkuaskeleet ovat takana ja lastentaudeista on toivottu, kuka tietää josko tästä bändistä olisi vielä kovemmankin luokan vääntäjäksi. Tällä erää tuota vääntöä ei vain vielä tarpeeksi löydy.

04.10.2007, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Promise of Hell
The Promise of Hell
[ CD ]
Grave New World
Grave New World
[ CD ]
http://www.soulfallen.com/ http://www.myspace.com/soulfallen Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3466
Palaa »