Kansitaide Evergreen Terrace
Wolfbiker
CD
[ Metal Blade Records ]

( 5½ )
Osta CDON:ista
01. Bad Energy Troll
02. High Tide or No Tide
03. Wolfbiker
04. Chaney Cant Quite Riff Like Helmets Page Ham
05. Where There is Fire We Will Carry Gasoline
06. Rip This!
07. Starter
08. To the First Baptist Church of Jacksonville
09. Rolling Thunder Mental Illness
10. The Damned

Kesto: 34:52
Televisiosarja Simpsoneilta nimensä vohkinut floridalaisviisikko Evergreen Terrace jatkaa porskuttamistaan. Rähisevän metal hardcoren ja melodisten stemmalaulujen fuusio ei ole mikään uuden uusi keksintö, mutta tämä jenkkiviisikko tuntuu olevan siinä varsin harjaantunut. Ensikuuntelu Wolfbikerista aiheutti voimakkaan allergia- ja inhoreaktion, mutta tämän jälkeen suurimmat tunteiden äärilaidat ovat jääneet kokematta. Ei tästä vieläkään voi sanoa juuri nauttivansa, mutta vatsalaukun sisältökään ei tämän takia liikenteeseen lähde.

Bändin musiikki ei muutamia reippaita ralleja lukuun ottamatta tarjoa hirveästi mitään ihmeitä. Biiseistä löytyy runsaasti ankaraa hardcore-meininkiä sylkeä lennättävien rähinälaulujen kera, mutta toisaalta vastapainoksi myös jopa tarttuvia singalong-osuuksia. Jälkimmäisistä löytyy oikeastaan varsin hyviäkin melodiakulkuja, mutta jostain syystä ne on onnistuttu tuottamaan vastenmielisen ylipuunatun kuuloisiksi, ja mieleen tulevat NOFX:n ja vastaavien kaltaiset skeittipunk-bändit. Osaksi jotkin melodiat ovat myös ikävän siirappisia, joka tekee kuuntelusta jotenkin limaisen kokemuksen. Jos tuotannossa jättäisi enemmän särmää ja ne kaikkein kököimmät singalongit jättäisi toteuttamatta, olisi bändi paitsi parempi, myös uskottavampi ollakseen niin ”hardcorea”.

Levy ei lopulta kovin erikoiseksi nouse kuin ehkä joidenkin biisiensä nimien osalta. Kukaan ei voi ainakaan väittää, etteivätkö kappaleiden kuten Chaney Can’t Quite Riff Like Helmet’s Page Hamilton tai To the First Baptist Church of Jacksonville nimet vaatisi sentään keskivertoa parempaa mielikuvitusta.

31.07.2007, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Almost Home
Almost Home
[ CD ]
Sincerity is an Easy Disguise in This Business
Sincerity is an Easy Disguise in This Business
[ CD ]
http://www.myspace.com/evergreenterrace Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 1709
Palaa »