Kansitaide De Lirium's Order
Diagnosis
CD
[ Shadow World Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Diagnosis: Deranged
02. Extermination Network
03. Ad Infinitum
04. Panzram
05. Drowned in the World of Delirium
06. Ebola Instinct
07. To Walk with the Dead
08. Thy Flesh Consumed
09. Abducted
10. Incarnated Solvent Abuse (Carcass cover)

Ja kuka vielä väittää, etteivätkö savolaiset olisi kieroja? Tämä vanha sanonta saa vakaasti tuulta siipiensä alle kuopiolaisen De Lirium’s Orderin kolmannen pitkäsoiton pätkäyttäessä väkevän suomi-lyönnin suoraan ohimolle. Bändin edellisestä pitkäsoitosta ehti vierähtää jo kolmisen vuotta ja vokalisti Tuomas Lintulaakson ikävä poismeno vaikutti takuulla bändin toimintaan ja edesottamuksiin. ”Tuoppia” edeltäneen, ex-Deathchain-vokalisti Corpsen käväistyä nopeasti uudelleen laulajan tontilla, bändi jatkaa tällä hetkellä lainahöyhenillä. Lukuisista bändeistä metallikansalle tutuksi tullut Infection (Mynni Luukkainen) tarjoaa sessiovokalistina korinallaan oikein mainion lisän DLO:n väkivaltaiselle death/thrash –riivinnälle.

Tätä osastoahan on Suomi ja Eurooppa pullollaan, mutta DLO lunastaa kovat lupaukset yksinkertaisen iskevällä toiminnalla. Levy on kauttaaltaan koukeroista ruopimista, eikä kuuntelija tahdo päästä biisien herraksi sitten millään. Kaoottista, murhaavaa, taitavaa, jopa dominoivaa murjomista. Todella vaikea kuvailla täysin millaisia mielikuvia levy aiheuttaa, sillä tunnelmat vaihtuvat tiuhaan ja levy vaatisi kymmeniä kuuntelukertoja lisää, jotta sitä voisi ruotia analyyttisemmin. Kestävän kuuntelutakuun rieskalle voi siis huoletta heittää, eikä bändin aiemmatkaan edesottamukset liene aivan easy listening -kamaa.

Voi siis päätellä, että kaoottisuus osuu maaliinsa. Liiallisesta kikkailustakaan ei onneksi voi puhua. Levy on vain alkutahdeista alkaen riivaavan koukuttava ja oikein vaatii kuuntelemaan lisää. Ilahduttavinta levyssä on sen mainio tuotanto – soundit ja miksaukset tuntuvat onnistuneen lähes täydellisesti, jolloin kaikki yksityiskohdat nousevat esille yhtenäisesti. Viemärityöt on sivuutettu täysin ja paketti on erittäin laadukas tuotannollisesti, biiseistä puhumattakaan. Liiasta kliiniydestäkään ei toki tarvitse kantaa huolta.

Herra Infectionin perkeleellisen miehekkäät murinat muodostavat ehdottomasti levyn suolan. Korinat on miksattu ehkä hieman normaalia enemmän pintaan, mutta tämä ei silti vähennä muiden instrumenttien roolia. Ei miestä turhaan taideta kehua Suomen arvostetuimmaksi karjujaksi, kuten saatekirje hehkuttaa.

Voi kun useampi saman alan bändi tekisi levynsä yhtä tyylikkäästi, taitavasti ja selkeästi. Tällöin deathin ja thrashin melskeissä liikkuva mättö ei ehkä olisi yhtä paha kirosana joillekin. Toisaalta De Lirium’s Orderin vahvuuksiksi täytyy laskea myös rohkean otteen, kuuntelijan haastamisen ja pienimpienkin hempelyiden puuttumisen. Runnotaan kunnolla, kun kerran on lähdetty, eikä puhallella muniin. Vuoden positiivisimpia yllättäjiä!09.08.2007, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Veniversum
Veniversum
[ CD ]
Victim No. 52
Victim No. 52
[ CD ]
http://www.deliriumsorder.net Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4720
Palaa »