Kansitaide John Macaluso & Union Radio
The Radio Waves Goodbye
CD
[ Lion Music ]

( 9 )
Osta CDON:ista
01. Soul In Your Mind
02. Mother Illusion
03. The Prayer Pill
04. Dissolved
05. Gates To Bridges
06. Shimmering Grey
07. T-34
08. Staring "Pain"
09. Pretzel
10. Yesterday I'll Understand
11. The Six Foot Under Happy Man
12. Things You Should Not Know
13. Away With Words
Miksi keikoilla sanotaan rumpusooloa? Vastaus: Hyväksi hetkeksi käydä kusella. Kyseinen vitsi putkahti mieleeni, kun sain kouraani rumpali John Macaluson soolokiekon. Ennakkoluulojen ei kuitenkaan pidä antaa nakertaa Macaluson hengentuotoksen kuuntelemiseen ryhtymistä, sillä kiekossa ei suinkaan ole kyse loputtomasta rumpusoolosta.

Päinvastoin Macaluso osoittaa kiekollaan olevansa loistava rumpali ja pätevä säveltäjä, jolla on musiikin tekemisestä selkeä visio. Omakohtaisen sooloprojektin myötä mm. Yngwie Malmsteenin ja Arkin riveissä soittanut Macaluso pääsee toteuttamaan ambitioitaan aivan toisella tavalla kuin sessiotöissä, joita miehelle on kertynyt vuosien varrella noin 200 levytyksen verran.

Levylleen Macaluso on saanut haalittua nimekkäitä tyyppejä, heidän joukossaan mm. James LaBrie (Dream Theater), Vitalij Kuprij (Ring Of Fire), Mike DiMeo (Riot), Chris Caffery (Savatage) ja Randy Coven (Yngwie Malmsteen). Tyylisuunnat levyllä vaihtelevat aina zeppelinmäisestä rockista tunnelmallisempiin paloihin ja neoklassisista linjoista jopa fuusiomusiikin puolelle. Tästäkin huolimatta levylle on saatu yhtenäinen tuntu, jota ei vaivaa hajanaisuus.

Hämmästyttävin piirre kiekolla on se, miten rankan kuuloista musiikkia Macaluso on saanut aikaiseksi, vaikka kitaraa kappaleilla kuullaan varsin minimaalisesti. Intensiivinen tunnelma selittyy sillä, että kukin muusikko on uskaltanut heittäytyä esityksissään vahvan tunnepohjaisuuden mukaan.

Erilaisia tyylisuuntia rakennuspalikoita käyttämällä on saatu aikaan tavanomaisesta poikkeavaa musiikkia. Joissakin kappaleissa on saatu aikaan kiinnostavia kontrasteja siten, että laulu- ja rumpuosuudet on vedetty kuin kyseessä olisi hevikappale, mutta muissa instrumenteissa (mm. koskettimissa) käytetään pehmeitä soundeja. Uskomaton tehokeino, mutta se myös toimii.

Yhtä toimivaa on myös levyn tuotantopuoli. Soundit on hiottu tyylikkäiksi, eikä levyä vaivaa Lion Musicin julkaisuja tavanomaisesti vaivaava demomaisuus. On vaihteeksi mukava törmätä levyyn, jonka sävellykset puhuttelevat keskivertokuulijaa ja soitantapuoli vaativampia muusikoita. The Radio Waves Goodbye onkin oivallinen osoitus siitä, miten kuuntelua kestäviä levytyksiä tehdään silloin kuin huima soittotekniikka ja tyylitaju kulkevat käsi kädessä.

15.06.2007, Kalevi Heino
http://www.johnmacaluso.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 3567
Palaa »