Kansitaide Time Requiem
Time Requiem
CD
[ Regain Records ]

( 9 )
Osta CDON:ista
01. Time Requiem
02. Watching The Tower Of Skies
03. Milagros Charm
04. The Aphorism
05. Brutal Mentor
06. Visions Of New Dawn
07. Grand Opus
08. Interplay Of Matter
09. Above And Beyond
Majesticin pohjalta perustettu Time Requiem julkaisee debyyttinään yhden virkistävimmistä levyistä jota kyseisestä genrestä on vähään aikaan soittimeen päätynyt. Erittäin teknistä neo-klassista progemetallia soittava Time Requiem ei sorru ylikliiniseen tyhjänpäiväisyyteen, vaan tekee lähes kaiken kuten pitääkin.
Tyyliltään yhtyettä voisi kuvailla jonkinlaiseksi Symphony X/Artension/Yngwie-hybridiksi, jonka soittajat ovat alansa huippua. Laulaja Apollo Papathanasio on enemmän kuin mies paikallaan, omaten korkean, mutta karkean äänen hieman Russ Allenin (Symphony X) tapaan. Time Requiemin perustajan ollessa kosketinsoittaja Richard Andersson, niin on myös selvää että koskettimet ovat levyn hallitsevin instrumentti ja niitä todellakin soitetaan. Joten kaikki joita yletön koskettimien tiluttelu häiritsee, älkööt levyn suuntaan kumartuko, vaikkakin koskettimet on toteutettu todella tyylikkäästi välttäen suurimpia kliseitä. Levy on kosketinvoittoisuudestaan huolimatta myös sopivan raskas, kiitos muun yhtyeen joka hoitaa hommansa erittäin mallikkaasti joka osa-alueella. Soundit levyllä ovat mukavasti hiottu kohdalleen ja viimeistelty vielä hoitamalla miksaus jo legendaarisella Fredman Studiolla Fredrik Nordströmin johdolla.
Jos haluaa nostaa levyltä muutaman kappaleen sitä parhaiten kuvaamaan, niin ainakin Time Requiem, Milagros Charm, Brutal Mentor & Grand Opus antavat mallikkaan kuvan koko levystä. Levyn kappaleet eivät kuitenkaan noudata mitään orjallista kaavaa, joten jokainen kappale muodostaa mukavasti oman kokonaisuutensa. Levy ei todellakaan päästä kuulijaansa helpolla, mutta palkitsee kyllä kuulijansa, joten ei voi muuta kuin suositella!

17.01.2003, Mikko Lehto
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Optical Illusions
Optical Illusions
[ CD ]
The Inner Circle of Reality
The Inner Circle of Reality
[ CD ]
http://www.anderssonmusic.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 6830
Palaa »