Kansitaide Powerwolf
Lupus Dei
CD
[ Metal Blade ]

( 8 )
Osta CDON:ista
01. Lupus Demonae (Intro)
02. We Take It From The Living
03. Prayer In The Dark
04. Saturday Satan
05. In Blood We Trust
06. Behind The Leathermask
07. Vampires Don´t Die
08. When The Moon Shines Red
09. Mother Mary Is A Bird Of Prey
10. Tiger OF Sabrod
11. Lupus Dei

Kesto: 43:55
Monestikaan ei joudu kokemaan samanlaista epäuskoista fiilistä, kuin tämän levyn saatuaan jouduin kokemaan. Kuka hemmetti muka antaisi bändilleen nimeksi Powerwolf? Kun vielä levyn kannet ja biisilistat katsoin läpi, tajusin, että käsissä on todellakin jotakin täysin epätodellista. Joko kyseessä on tämän metallivuoden kovinta sarkasmia tai sitten täydellistä itsekritiikin puutetta. Olipa kumpaa hyvänsä, se täytyy myöntää, että bändin konsepti toimii.

Levyn kansissa poseeraavista epämääräisistä kuolaavista vampyyreistä huolimatta Lupus Dei ei ole black metalia. Se on kovaksikeitettyä kasaria, johon on lisätty roima annos poweria. Jos bändin musiikista puuttuukin itsekritiikki, niin jääräpäinen tapa tehdä kaikkien sääntöjen mukaista perusheavya on toiminut hyvin. Siinä on äärimmäisen hieno ero, onko Lupus Dei pelkkä kasarikalkkuna vai täysiverinen, toimiva metallilevy. Olipa miten vain, levyn anti miellyttää korvaa todella hyvin. Jos Powerwolf on pelkkä vitsi, se naurattaa kyllä, mutta jos on tosissaan tehty niin miehet on onnistuneet levyllään hyvin.

Yksinkertaisimmillaan Lupus Dei antaa riffipohjaista ja kertosäevetoista vanhemman koulukunnan metallia. Naurettavaa, sillä samalla tavalla kuin kasariajan mörkohevi yleensäkin, perustuen täysin samoihin asioihin kuin esikuvansa; vahvaan laulusuoritukseen ja eeppisiin aineksiin yhdistettynä suhteellisen suoriin sävellyksiin, jotka luovat vahvan perustan toimiville biiseille. Kun vielä sanoitukset ovat juuri sitä 80-lukulaista mautonta roskaa, niin paljoa enempää ei tarvita. Lupus Dei miellyttääkin sitä osaa aivoista jota viehättävää musiikkia ei ole aikoihin tehty autenttisella tavalla. Vielä, kun levyn sounditkin ovat hieman tunkkaiset, kuten kasariin kuuluukin, on vaikutelma hyvin autenttinen.

Powerwolf yllättää positiivisesti ollen alkuvuoden kiinnostavimpia levyjä, siitäkin huolimatta ettei siitä osaa sanoa onko se ehdottomasti hyvä vai ehdottomasti huono. Lupus Dei on ns. "asiallista paskaa", ja innostaa kuuntelemaan enemmän kuin monet muut julkaisut viime aikoina. Syy tähän on toissijainen eikä edes kovin helposti määritettävissä, pääasia että kuulostaa hyvältä ja miellyttää!

24.05.2007, Turkka Holmqvist
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Blessed & Possessed
Blessed & Possessed
[ CD ]
Preachers of the Night
Preachers of the Night
[ CD ]
Blood of the Saints
Blood of the Saints
[ CD ]
Bible of the Beast
Bible of the Beast
[ CD ]
Return in Bloodred
Return in Bloodred
[ CD ]
http://www.powerwolf.net Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 4001
Palaa »