Kansitaide Prestige
Decades of Decay
2CD
[ Poko Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Force Of My Hate
02. Angels Cry
03. It's Over
04. Dead By Drugs
05. This World
06. Bed Time Story
07. Species To Pieces
08. Miserable Life
09. Sexual Education
10. Maggots
11. Crack Children
12. Offender
13. Will This Ever End?
14. Lack Of Sanity
15. From The Cradle To The Grave
16. Too Greedy

CD2:
01. Priest
02. Selling The Salvation
03. Wake Up
04. Naughty Granny
05. Rotten Angel
06. Rabb-It
07. I Don't Wanna Play With Teddy
08. Hop 2,3,4
09. I Ain't The One
10. Veijo
11. I Need Food
12. Radiated
13. Jani
14. Ei Ihraa Mun Lautaselle
15. Rakkauslaulu
16. Gods
17. Force Of My Hate
18. Brain Outburst
19. Punishment
20. Angels Cry
Yksi suomalaisen speed/thrash-scenen vanhoista kivijaloista, Prestige, on ehkä hieman yllättäen vasta hiljattain nostettu uudelleen tapetille. Bändi pisti aikoinaan ulos muutaman täyspitkän ja nipun pienempiä julkaisuja, ja ehtipä kvartetti ulkomaillakin kiertää. Leimallista bändin touhuille oli, että ainakaan liian vakavasti hommaa ei otettu; vaikka bändi punkahtavaa thrashiaan tosissaan tekikin, tuntui aina silmäkulmista pilkettä löytyvän.

Decades of Decay -tuplalle on kasattu vino pino biisejä muodostamaan läpileikkausta Prestigen urasta. Jotta levyllä olisi muutakin arvoa kuin olla vain uudelleenjulkaisukanavana osalle jo ennestään cd-muodossa löytyvistä biiseistä, on mukaan laitettu hiukan harvinaisempaakin herkkua muun muassa The Gods -demon, The Veijo -EP:n ja Priest-maxi-sinkun muodossa. Ja kaikki tämä tietenkin sopivan kunnioittavalla otteella nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi remasteroituna. Kattaus tuplalla on kieltämättä oivan historiikin sisältävää pakkausta myöten varsin komea ja Prestige saakin sillä arvoisensa 20-vuotisjuhlat.

Yhtye oli kyllä ehdottomasti thrashia, mutta kuten jo tuli todettua, mahtuu sekaan varsin punkahtavaa materiaalia, ja kakkoskiekolta löytyy jo ihan ehtaa punkia. Tämän voi helposti todeta vaikka tsekkaamalla raidat Jani ja Ei ihraa mun lautaselle. Vaikka osassa materiaalia saattaakin rässiheebon hymy hyytyä sen punkkarilla vasta levitessä, niin kyllä kokoelmaa kuunnellessa avautuu Prestigen luonnollinen kehityskaari. Ei bändi koskaan hirvittävän teknistä tavaraa lähtenyt tekemäänkään, mutta hiukan se sentään kurveja ja koukkuja muutoin suoraviivaisehkoon paahtoonsa vuosien myötä sai. Humoristinen ote sen sijaan pysyi alusta niin sanottuun ”loppuun” asti, bändihän ei nimittäin koskaan hajonnut, vaan jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle, jota on jatkunut nyt liki 15 vuoden ajan.

Niille, joille Prestige on kirjoittamaton lehti Stonen, Airdashin tai vaikkapa National Napalm Syndicaten tapaisten vanhojen suomithrashin pioneerien vanavedessä, voi levyä suositella hyvänä tutustumisväylänä pirteän bändin konstailemattomaan tuotantoon. Faneille tämä puolestaan on hyvä ostos ihan muuten vain. Kuriositeettina voisi vielä muistuttaa, että bändi kutsui 1990-luvun alussa Suomeen keikoille erään silloin vielä astetta pienempää suosiota nauttineen black metal -yhtyeen, Darkthronen.

17.04.2007, Marko Saarinen
http://www.prestige.fi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2742
Palaa »