Kansitaide Blackfield
II
CD
[ Snapper Music ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Once
02. 1,000 People
03. Miss U
04. Christenings
05. This Killer
06. Epidemic
07. My Gift of Silence
08. Some Day
09. Where is My Love?
10. End of the World

Steven Wilsonin (Porcupine Tree) ja israelilaisen Avivin Geffenin yhteisprojekti Blackfield oli Porcupine Tree -fanien keskuudessa odotetuin tapaus kolme vuotta sitten. Joillekin vanhemmille Porcupine Tree -faneille Wilsonin hyppäys metallisemmille, valtavirtaa kosiskeleville alueille tuli järkytyksenä, joten uutinen projektista, joka jatkaisi Stupid Dreamin ja Lightbulb Sunin kuulaimpien kappaleiden linjoilla, varmasti lisäsi toivoa Blackfieldiä kohtaan.

Totisestikaan Blackfieldin debyytti ei tuottanut pettymystä. Wilsonin ja Geffenin solmima yhteistyö poiki hedelmää, ja tuntui taas siltä kuin Porcupine Treen nokkamies olisi piristynyt ja löytänyt väylän hauraimpien laulujensa ilmaisemiseen.

Odotukset Blackfieldin toista kiekkoa kohtaan ovatkin sitten eri tasolla. Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen vaikutelmaksi jää aiempaa seesteisempi tunnelma, sillä kaksikko ei tunnu saavan missään vaiheessa rockvaihdetta päälle kuten debyyttikiekolla. Seuraavilla kuuntelukerroilla rauhallisen yleissävyn alta alkaa paljastua kerroksia ja hienoisia yksityiskohtia, joihin ei alkuhämmennyksen vuoksi osannut kiinnittää huomiota.

Kiehtovinta levyssä tuntuu olevan se kuinka parivaljakko pystyy pidättelemään itseään sortumatta räime-elementtien käyttöön kohdissa, joita sinne odottaisi. Sen sijaan korkeintaan keskitempoiseksi yltävää äänimaisemaa on koristeltu etäisesti leijuvilla jousilla, jotka lisäävät kappaleiden dramatiikkaa tuntuvasti.

Blackfield II tuntuu kasvavan kuuntelukertojen myötä, mutta debyyttikiekon kaltaista tajunnanräjäyttäjää siitä ei muodostu. Pikemminkin se saa aikaan pieniä maanjäristyksiä.

12.02.2007, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
V
V
[ CD ]
Welcome To My DNA
Welcome To My DNA
[ CD+DVD ]
NYC - Live In New York City
NYC - Live In New York City
[ DVD ]
Blackfield
Blackfield
[ CD ]
http://www.blackfield.org http://www.myspace.com/blackfield Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4441
Palaa »