Kansitaide Belphegor
Pestapokalypse VI
CD
[ Nuclear Blast ]

( 6 )
Osta CDON:ista
01. Belphegor – Hell's Ambassador
02. Seyn Todt In Schwartz
03. Angel of Retribution
04. Chants for the Devil 1533
05. Pest Teufel Apokalypse
06. The Ancient Enemy
07. Bluhtsturm Erotika
08. Sanctus Perversum
09. Das Pesthaus / Miasma Epilog

Kesto: 38:06
Veikeästi nimetyn Pestapokalypse VI:n käynnistyessä käy heti alkumetreillä mieleen josko Belphegor olisi liikaa Nileä kuunnellut, sillä kierot kitaramelodiat ja nopea tempo tuovat mieleen tuon jenkkien uuden sukupolven death metal -nimen suorastaan häiritsevissä määrin. Vaan huoli pois, varsin pian levy asettuu tutummille urille suoraviivaisemman ja paria kertaluokkaa epäomaperäisemmän pieksennän ohjaimiin.

Pestiksen sisällön luonnehtiminen puhtaaksi brutaaliksi death metaliksi antaisi väärän kuvan paitsi itse levystä, myös bändistä. Kaikista kuolonmetalin pääpiirteistä ja maneereista huolimatta, levyn musiikista erottaa runsaat viitteet melodisemman, joskin samalla suoraviivaisemman black metalin suuntaan. Hieman kärjistettynä sikermiä voisi pitää Deiciden ja Dark Funeralin ristisiitoksena, mutta annoksella omaa väriä.

Tarkemmin sanoen Belphegorin riffeistä ei löydy kuin sieltä täältä tuttuja elementtejä edellä mainittujen aktien kanssa, mutta death ja black metalin vahva fuusio juuri melodisessa, mutta myös murhaavassa hengessä elää ja voi hyvin. Voimakkaan ja jopa astetta omaperäisemmän alun jälkeen levy kutitenkin taantuu nopeasti tavanomaiseksi äärimetalliksi. Reipas tempo ja melodiat ovat tämän mäenlaskun portit, joiden välistä levy pujottelee koko matkan ajan. Ironista kyllä, levyn soidessa tuntuu kuin suuntakin olisi sama: alaspäin loppuun asti.

Tarkasta soitosta ja varman hyvistä soundeista huolimatta itse levy on hyvin tasapaksua pieksentää. Biisit eivät pahemmin innosta tai potki, vaikka virikkeitä näihin onkin yritetty viljellä muun muassa erilaisten soittodetaljien muodossa. Kappaleet kokonaisuuksina kuulostavatkin enemmän soittotaidon esittelyiltä kuin varsinaisesti toimivilta. Kirkkaanselkeät ja hiotut soundit sentään pitävät huolen siitä, ettei levy enempää väsytä. Örinälaulu on miehekästä ja etenkin saksankielisissä osuuksissa varsin murjovaa. Muuten homma menee mukiinmenevän kelvosti, suuntaan tai toiseen hetkauttamatta.

Pestapokalypse VI on varmasti bändin vanhoille faneille tsekkaamisen arvoinen, että myös black/death -perversion puutostiloista kärsiville oivallista lääkitystä. Muille melodisvetoisen raskasmetallin lakeuksilta löytyy parempiakin taitureita.

31.10.2006, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Totenritual
Totenritual
[ CD ]
Conjuring the Dead
Conjuring the Dead
[ CD ]
Blood Magick Necromance
Blood Magick Necromance
[ CD ]
Walpurgis Rites - Hexenwahn
Walpurgis Rites - Hexenwahn
[ CD ]
Bondage Goat Zombie
Bondage Goat Zombie
[ CD ]
http://www.belphegor.at/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 3737
Palaa »