Kansitaide Papa Roach
The Paramour Sessions
CD
[ Geffen Records ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. To Be Loved
02. Alive (N' Out of Control)
03. Crash
04. The World Around You
05. Forever
06. I Devise My Own Demise
07. Time Is Running Out
08. What Do You Do?
09. My Heart Is a Fist
10. No More Secrets
11. Reckless
12. The Fire
13. Roses on My Grave
Aiemmin arvioimani rasittava sinkkujollotus …To Be Loved ei lupaillut suuria kokopitkän suhteen, onneksi voin todeta kyseessä olevan yksi levyn heikoimmista raidoista, ellei peräti heikoin. Kappale toimii avausraitana, jolloin sormi hakee skip-nappulaa rivakasti. Tämän jälkeen homma kirkastuu huomattavasti. The Paramour Sessionsilla yhtye rokkaa selkeästi edeltäjäänsä Getting Away With Murderia tiukemmin.

Papa Roach on siis nykyään kaukana Infestin aikaisesta rapmetallista, ja veivaa puhdasta rockia, vieläpä ajoittain varsin kelvollista sellaista. Linjaus omalle musiikille on löytynyt selvästi ja laulaja Jacoby Shaddixin laulu on oikeasti hyvinkin salonkikelpoista. Kun homma toimii, se todella toimii, mutta kokonaisuutta vesittävät edelleen ajoittain naiivit, ennalta-arvattavat ja mielikuvituksettomat sanoitukset sekä turha hittihakuisuus poppiballadien myötä. Poppilässytykset pitäisi survoa sinne, mihin aurinko ei paista ja sillä hyvä. Levy on hiukan ylimittainen ja alkaa puuduttaa loppupuolella: pelkällä energisemmällä rokkaamisella olisi intensiteetti kantanut loppuun saakka. Avausraidan lisäksi parin kepeämmän kappaleen, kuten imelän What Do You Don ja yksitoikkoisen Recklessin, pois pudottaminen ei olisi ollut pahitteeksi.

Plussaa pitää antaa levyn monipuolisuudesta. Kappaleet ovat keskenään hyvinkin erilaisia ja sovitukset vaihtelevat miellyttävästi. Silti levy tuntuu yhtenäiseltä ja kokonaisuus on järkevän oloinen. Huvittavasti parasta antia tulee vasta levyn päättyessä, sillä komea Roses On My Grave on levyn parhaimmistoa. Eipä tuo tosin muuallekaan olisi istunut kuin lopetukseksi.

Papa Roachilla on ollut kova työ nousta nu-metal –buumin ytimessä ilmestyneen, mutta silti varsin mainion Infestin jälkeisestä Lovehatetragedyn floppauksesta. Debyytti on edelleen paras yhtyeen tuotos, mutta tämä kiilaa hyväksi kakkoseksi. Ehkä uusi nousu alkaa, ehkä ei. Kansa äänestäköön lompakoillaan.

10.10.2006, Tuomas Valtanen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Crooked Teeth
Crooked Teeth
[ CD ]
Metamorphosis
Metamorphosis
[ CD ]
...To Be Loved
...To Be Loved
[ CDS ]
Getting Away With Murder
Getting Away With Murder
[ CD ]
Getting Away With Murder
Getting Away With Murder
[ CDS ]
http://www.paparoach.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3136
Palaa »