Kansitaide Amon Amarth
With Oden on Our Side
CD
[ Metal Blade Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Valhall Awaits Me
02. Runes To My Memory
03. Asator
04. Hermod's Ride To Hel (Lokes Treachery Part 1)
05. Gods Of War Arise
06. With Oden On Our Side
07. Cry Of The Black Birds
08. Under The Northern Star
09. Prediction Of Warfare

Kesto: 42:17
Parin vuoden takainen Fate of Norns oli kesyydessään ankara pettymys, varsinkin sitä edeltäneen täysosumalevyn jälkeen, mutta With Oden on Our Sidella tuntuisivat köriläät saaneen taas pakettinsa kasaan. Versus the Worldilta löytyneitä täyslaidallisia ei nytkään juuri kuulla, mutta selvästi tymäkänsorttinen levy tämä on.

Edellisen levyn seesteisyyttä on yhä mukana, mutta tällä kertaa bändi ei kuulosta sentään väsyneeltä. Kokonaisuuskin tuntuisi jotenkin selvästi tiiviimmältä. Amon Amarth on toki aina ollut omalla tavallaan hienon melodinen bändi, mutta nyt melodioita on selvästi aiempaa enemmän mukana. Niille, jotka pelkäävät yhtyeen luiskahtaneen silkalle wimpyilylinjalle, voi sanoa että turha murehtia; levy on kiistatta aivan ehtaa, tinkimätöntä Amon Amarthia. Erityisesti melodiat korostuvat rauhallisessa Under the Northern Starissa, Runes to My Memoryssa ja komeassa Cry of the Black Birdissä. Välillä menevät suorastaan kylmät väreet selkäpiissä bändin tyylitellessä.

Kaikkiaan Amon Amarth näyttää päässeen taas pienoisen välityön jälkeen ruotuun, sillä nyt biisit kuulostavat myös kypsemmiltä kun mitään puolivillaisia välimallin ratkaisuja ja aasinsiltoja kappalerakenteista tai riffeistä ei löydy. Suureksi klassikoksi tämänkertainen levy tuskin nousee, mutta vähintäänkin mainio vetäisy viikinkiveteraanien uralla kuudes täyspitkä silti on. Soturit ovat ilmeisesti saaneet taas riittävästi voimajuomaa nauttiakseen.

25.09.2006, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Jomsviking
Jomsviking
[ CD ]
Deceiver of the Gods
Deceiver of the Gods
[ CD ]
Once Sent from the Golden Hall
Once Sent from the Golden Hall
[ CD ]
Surtur Rising
Surtur Rising
[ CD ]
Twilight of the Thunder God
Twilight of the Thunder God
[ CD ]
http://www.amonamarth.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 10352
Palaa »