Kansitaide Viima
Ajatuksia maailman laidalta
CD
[ Viima Records ]

( 7 )
01. Leijonan Syksy
02. Ajatuksia maailman laidalta
03. Ilmalaiva Italia
04. Meri
05. Luuttomat
06. Johdatus
Tiedättehän, että sanakirjat ovat jo vanhentuneita ilmestyessään? Sama pätee myös Viiman debyyttikiekkoon Ajatuksia maailman laidalta, sillä sen ilmestyttyä puolet yhtyeen kokoonpanosta on jo ehtinyt vaihtua.

Se ei kuitenkaan merkitse, että yhtyeen musiikki olisi ehtinyt vanheta. Päinvastoin, Ajatuksia maailman laidalta kuulostaa ajattomalta levyltä. Se on yhdistelmä lyyrisiä ja mietteliäitä progesävyjä naitettuna musiikin pohjalla viriävään kansanmusiikkipoljentoon. Olipa yhtyeen kohderyhmänä sitten kansanmusiikkipiirit tai progeyleisö, tarjoaa Ajatuksia maailman laidalta tasokasta kuunneltavaa molemmille kuulijakunnille. Levyn kosketinkuviot, jotka edustavat varhaista Genesis-koulukuntaa ja majesteettiset kitarateemat Steve Hackettin ja Andy Larimerin hengessä tarjoavat vanhakantaisen melodisen progen ystäville kuulaan kaunista kuunneltavaa. Sen sijaan Päivi Kylmäsen laulu vaatii enemmän totuttelua, sillä hänen lievästi värisevä äänensä poikkeaa siitä massasta, jollaista kotimaisilta naissolisteilta on totuttu kuulemaan näinä päivinä. Muutaman kuuntelukerran jälkeen kuulija kuitenkin tulee johtopäätökseen, että Kylmäsen ääni toimii mainiosti pääosin Kimmo Lähteenmäen (koskettimet, rummut) ja Mikko Uusi-Oukarin (kitarat, huilu) säveltämissä kappaleissa.

On mahdotonta sanoa millainen klassikko ja keräilyharvinaisuus Ajatuksia maailman laidalta -cd:stä vielä jonakin päivänä muodostuu, mutta varmaa on, että se on löytänyt aivan oman soundin kuten ne vanhoihin suomiprogeklassikoihin lukeutuvat Nova, Session, Nimbus, Scapa Flow ja Haikara löysivät aikoinaan.

07.07.2006, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Kahden kuun sirpit
Kahden kuun sirpit
[ CD ]
http://www.viima.org Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3691
Palaa »