Kansitaide Kahila, Elias
Break Point
CD
[ Omakustanne ]

( 8 )
01. Break Point
02. Calling
03. Rosie
04. Wildcatz
05. Amanda
06. Andromedean Rhapsodry (remake06)
07. Caddo Lake Anthem
08. After Sundown
09. Attitude

Kesto: 35:53
Sellovirtuoosi Elias Kahilan debyyttikokopitkä Break Point on materiaaliltaan monipuolinen kokonaisuus. Pääpaino on sellovetoisessa musisoinnissa, johon on ammennettu vaikutteita 70- ja 80-lukujen melodisesta amerikkalaisrockista. Pelkäksi rokkaamiseksi materiaalia ei voi kuitenkaan määritellä, sillä esimerkiksi levyn kakkoskappale Callingin aikana virtuoosi innostuu suorastaan progeilemaan sellonsa kanssa, mutta Rosien aikana sukelletaankin jo tunnelmallisen piano- ja selloballadin vietäväksi. Päätösbiisi on lähes suoraselkästä metallia, sekin tosin ovelasti piilotettuna.

Eliaksen käskyttämällä sellolla on materiaalissa päärooli, mutta jämäkän pohjan tuotokselle luovat muusikkoveljekset Jyri ja Petteri Sariola, jotka hoitavat tuotoksella rummut ja muut pohjasoittimet, ja veljeksistä Jyri on saanut kunnian toimia myös levyn tuottajana. Kahilan sävellysyyli on kokeilevaa, biiseihin on haettu tavallisuudesta poikkeavia melodialinjoja eikä myöskään selloa käsitellä pelkillä silkkihansikkailla, vaan ronskimmallekin sellon käskyttämiselle on annettu tilaa tarpeen vaatiessa.

Tuotoksen jokaisessa biisissä on omanlaisensa tunnelma, joten lauluosuuksia ei pahemmin jää kaipailemaan, pienenä lisämausteena niitäkin tosin olisi voitu tarjoilla kokonaisuutta rikastuttamaan. Break Point todistaa, että Kahila on jo nyt Pertti Perussellistiä monipuolisempi soittaja ja biisintekijä. Harmi vain, että tuotoksen ostava optimaalinen kohderyhmä tuntuisi olevan materiaalin luonteen vuoksi sen verran kapea, ettei Kahila taida päästä nauttimaan suurten piirien suosiosta. Omalle kohderyhmälleen virtuoosin edesottamukset ovatkin varmasti sitä maukkainta korvakarkkia.

02.05.2006, Olli Rinnekangas
http://www.kahila.net/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3658
Palaa »