Kansitaide Mystic Prophecy
Savage Souls
CD
[ Massacre Records ]

( 7 )
Osta CDON:ista
01. Shadow Beyond My Soul
02. Master of Sins
03. Evil Empires
04. Savage Souls
05. In the Darkness
06. Deception of Hate
07. Sins and Sorrows
08. Best Days of My Life
09. Nightmares of Demon
10. Victim of Fate
11. Into the Fire

Kesto 50:23
Levy-yhtiötään hiljattain Nuclear Blastista Massacreen vaihtanut saksaheavy-bändi Mystic Prophecy jatkaa ilmeisen samalla linjalla kuin aiemmilla kolmella albumillaan. Perinteistäkin perinteisemmän ja melodisen heavy metalin jalkojen juureen on tämä kokoonpano kasvonsa alusta asti valistanut ja toiminta jatkuu hyvänä. Näitä tapauksia on vain Eurooppa ja varsinkin Saksa pullollaan. Mystic Prophecy ei keksi pyörää uusiksi, mutta käyttää sitä sitäkin tehokkaammin. Savage Souls on pähkinänkuoressa paketti tarttuvia biisejä, taidokkaita kitarasooloja, voimakasta vokalisointia ja 80-luvun heavyn rehellistä jatkumoa.

Kitaravirtuoosi Gus G:n jätettyä bändin ja keskityttyä monien projektiensa ohella lähinnä Firewindiin, tutut kitarasoolot eivät Mystic Prophecylta ainakaan ole unohtuneet. Tosin herran poissaolo on tosin ehkä vienyt sen tiukimman otteen bändin kuuden kielen taidonnäytteistä.

Laulaja Roberto Dimitri Liapakis kuulostaa perinteiseltä, mutta sentään riittävän persoonalliselta käheällä äänellään. Niin, perinteiseltä. Sitä sanaa tuntuu voivan soveltaa vähän jokaisella osa-alueella puhuttaessa tämän bändin musiikista. Tälle aallolle ei loppua löydy, mutta tämäntyyppisissä tapauksissa sitä kaiken vähiten toivookin. Hyvää kamaa kaikin puolin, mutta se päällimmäinen omaperäisyys vain puuttuu. Levyn tärppibiisiksi nostan Best Days of My Lifen. Iloa ja samalla haikeutta uhkuva kappale sisältää erittäin tarttuvan ja päähän soimaan jäävän kertosäkeen. Levyn lopussa varsinaisia biisejä seuraa vielä kymmenen minuutin hiljaisuus ja outrona toimiva hupaisahko piiloraita. Ei kait tässä muuta. Takuuvarmaa ja hyvää saksaheavyä on tiedossa, jos Savage Soulsin menee hankkimaan. Tuskin jää hyllyyn pölyttymään minullakaan.

31.03.2006, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Monuments Uncovered
Monuments Uncovered
[ CD ]
Fireangel
Fireangel
[ CD ]
Satanic Curses
Satanic Curses
[ CD ]
Never-Ending
Never-Ending
[ CD ]
Regressus
Regressus
[ CD ]
http://www.mysticprophecy.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2573
Palaa »