Kansitaide Scourger, The
Blind Date With Violence
CD
[ Stay Heavy Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Decline Of Conformity / Grading:Deranged
02. Hatehead
03. Maximum Intensity
04. Enslaved To Faith
05. The Oath & The Lie
06. Chapter Thirteen
07. Pain Zone
08. Exodus Day
09. Feast Of The Carnivore

Kesto: 38:55
The Scourger onnistui viime kesänä aiheuttamaan pientä kulmakarvojen hallitsematonta liikehdintää singahtamalla suoraan Suomen sinkkulistan ykköseksi, tosin ankaran markkinakikkailun voimalla. Eipä sillä, kyllähän tavara sen verran pätevää on, että mieluusti sen myyntilistoilla vähän korkeammallakin näkee.

Hiukan kokeneemmasta soittajakaartista koostuva yhtye paukuttaa modernia deathrashia vihaisella otteella ja kokemus soitannasta kuuluu. Teknisehkön puoleiset riffit pysyvät napakasti hanskassa ja rytmisektiolla on tiukkuus verissä. Vokalisti Hurskainen - Ex-Gandalf, vieläkö joku muistaa? - hallitsee hänkin ruotsalaistyylisen, kireän Göteborg-rähinän melko hyvin, mutta lopulta samasta urakasta samoin keskiverroin arvosanoin suoriutuisi tusina muutakin vastaavan genren osaajaa. Astetta monipuolisempi ulosanti tekisi kovasti miehen suoritukselle terää, aggressiivisuus on jo hyvin hallussa.

Biisit liikkuvat melko ripeään tahtiin, mutta kyllä bändi osaa sovituksissaan ottaa huomioon hyvällä tavalla raskaammatkin osuudet. Kautta linjan materiaali on korviinpistävän laadukasta, mutta yksi häiritsevä referenssi on pakko mainita: rakkaan naapurimme The Hauntedin tuotanto on satavarmasti kuunneltu millisekunnin tarkkaan The Scourger -leirissä, niin samankaltaisia ratkaisuja biiseistä löytyy. Kuunnelkaapa vaikka huviksenne hittiralli Maximum Intensityn kertosäettä, Enslaved to Faithin avausta tai saman kappaleen liidiosuutta kokonaisuudessaan. Jälkihän voisi olla lähes suoraan Anders Björlerin kynästä.

Blind Date with Violence on kelpo levy, suorastaan loistava debyytiksi, mutta omaan korvaan lainaelementit erottuvat vielä turhan selvästi. Seuraavaan menuun pitää saada lisää oman keittiön keitoksia, mutta kyllä tälläkin jo monelle niskalle rasitusta aiheutetaan.

22.02.2006, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Dark Invitation To Armageddon
Dark Invitation To Armageddon
[ CD ]
Never Bury the Hatchet
Never Bury the Hatchet
[ CDS ]
Hatehead
Hatehead
[ CDS ]
To The Slayground
To The Slayground
[ MCD ]
http://www.thescourger.net Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4264
Palaa »