Kansitaide Kalmah
The Black Waltz
CD
[ Spikefarm ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Defeat
02. Bitter Metallic Side
03. Time Takes Us All
04. To The Gallows
05. Svieri Doroga
06. The Black Waltz
07. With Terminal Intensity
08. Man Of The King
09. The Groan Of Wind
10. Mindrust
11. One From The Stands

Kesto 47:29
Aikoinaan Pudasjärvellä rämeen silmäkkeestä noussut suohirviö pöräyttää ilmoille neljännen karpalon ja metaanin katkuisen manifestinsä. Pienen hiljaiselon jälkeen oululaistunut Kalmah on siis taas täällä ja hyvä niin. Melodinen, deathin ja speedin sekainen, suometalli osaa iskeä vielä vuosienkin jälkeen ja melo-deathin vallatessa markkinoita. Luvassa on sanalla taattua jytinää, nopeita ja erittäin koukukkaita kitaramelodioita sekä julmaa rupisammakon kurnutusta. Kalmah ei siis lähde keksimään pyörää, edes sitä omaansa, uusiksi vaan luottaa tuttuun kaavaan, eikä sen toimivuutta käy ainakaan minulla kiistäminen. Vertailukohtia löytyy vaikka mihin suuntaan, koska kyllähän bändi samaan genreen menee mm. Children of Bodomin kanssa. Menkööt, sillä Kalmah kuulostaa kuitenkin itseltään ja omaa selvästi tiettyä persoonallisuutta.

The Black Waltz on sopivan pituinen ja vangitseva kokonaisuus, jota ei sovi jättää muutamaan kuuntelukertaan. Suoraviivaisesta materiaalista löytyy ensikuuntelujen jälkeen koko ajan jotain uutta sisältöä ja lopullisen avautumisen jälkeen voi tyytyä luukuttamaan suurimpia koukuttajia. Itselleni näitä ovat mm. albumin nimibiisi, Bitter Metallic Side, To The Gallows sekä One From The Stands. Suurimmat kehut ansaitsee omaksi suosikikseni kohoava armottoman tarttuva The Groan of Wind. Toki myös hieman tasapaksumpaa kamaa sekaan mahtuu.

Kyllä se yksinkertainenkin vain saadaan hyvin tehtynä kuulostamaan niin pirun hyvältä. Monipuolisuutta mustan valssin syövereistä ei myöskään puutu, mutta perusta lepää yllättävänkin helpposelkoisten elementtien varassa, tukevasti silti. Lead-kitaristi Antti Kokon mielen sopukoista kumpuavat riffi- ja melodiavarastot tuntuvat olevan ehtymättömiä. Suurin miinuspuoli löytyy laulupuolelta. Pekka Kokon örinät ovat varsin makoisia ja sopivat hyvin Kalmahin tyyliin, mutta käyvät edelleen pidemmän päälle puuduttaviksi ja turhan yksipuolisiksi. Melodisen örinämetallin ystäville en usko tämän levyn kuitenkaan tuottavan pettymystä.

22.02.2006, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Seventh Swamphony
Seventh Swamphony
[ CD ]
12 Gauge
12 Gauge
[ CD ]
For The Revolution
For The Revolution
[ CD ]
Swampsong
Swampsong
[ CD ]
http://www.kalmah.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 13269
Palaa »