Kansitaide Pandaemonium
Return to Reality
CD
[ Underground Symphony ]

( 6 )
01. Intro
02. Time of Glory
03. Evil Star
04. Ancient Time
05. Fires In The Sky
06. Return to Reality
07. Hymn To The Fifth Element
08. Miracle
09. Flying Over The Clouds
10. Blazing Fire
11. Warrior Lost In Time
12. Land of Dreams

+ Time Of Glory (Video)
Italialainen Pandaemonium seilailee tutuilla ja turvallisilla vesillä Return to Reality:ksi nimetyllä kakkosalbumillaan. Tuotos on äänitetty Zenith Recordings -studiossa Italiassa ja miksattu ja jälkikäsitelty myöhemmin Burning Sounds -studiossa. Arvosteluun tulleessa digipack -julkaisussa faneja hemmotellaan vielä CD-Rom -muodossa olevalla Time Of Glory -biisin ammattitaitoisesti kuvatulla musiikkivideolla.

Musikaalisesti Pandaemonium liikkuu vahvasti etenkin muiden kotimaansa metallivientituotteiden Rhapsodyn ja Thy Majestien viitoittamalla tiellä. Heimoveljiensä mukaisesti orkesterin edesottamukset kuulostavat mahtipontisuutta pullistelevilta power metal -rykäisyiltä, joissa riittää roppakaupalla mahtipontisuutta ja jylhän eeppisiä laulumelodioita. Pesäeroa kotimaansa kollegabändeihin Pandaemonium repii biisiensä melodisilla välikohdilla, jolloin meno muuttuu lähes kelttiläis -henkiseksi akustisten kitaroiden ja balalaikkojen soidessa.

Musikaalisesti orkesteri hallitsee kaikki tehokeinot mahtipontisen power metalin tuottamiseen ja näitä taitojaan orkesteri myös käyttää, lähes kyllästymiseen saakka. Vokalisti Daniel Reda on ääneltään hyvin perinteinen ylärekisterissä toimiva heavytenori, mutta kun Daniel lähtee revittelemään, mies kaivaa jostain kurkkunsa perukoilta niin kauhean vibraton ääneensä, että jopa Uriah Heepin Bird Of Prey -biisin vibratotkin kuulostavat näiden lauluosuuksien rinnalla lähes siedettäviltä.

Musiikillisesti orkesterin edesottamukset eivät juurikaan ihastuta omaperäisyydellään. Sovituspuolelle on eksynyt muutama selkeä hutilyönti, sillä toisinaan biiseihin on tungettu niin paljon toisistaan poikkeavia riffejä ja melodioita, ettei haettuja tunnelmia saada millään pysymään biisien loppuun asti kasassa.

Kokonaisuutena Return to Reality on fantastista ja sinfonista power metalia tavanomaisimmillaan, orkesterin edesottamukset varmasti ilahduttavat genrestä pitäviä musikiinystäviä, mutta uusille genren faneille levy ei ole paras mahdollinen tutustumisväline, sillä powermetallin kentällä on tehty huomattavasti vaikuttavampaakin jälkeä.

18.01.2006, Olli Rinnekangas
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Last Prayer
The Last Prayer
[ CD ]
http://www.pandaemonium.org/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3293
Palaa »