Kansitaide Dark Tranquillity
Skydancer
CD
[ Spinefarm Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Nightfall By The Shore Of Time
02. Crimson Winds
03. A Bolt Of Blazing Gold
04. In Tears Bereaved
05. Skywards
06. Through Ebony Archways
07. Shadow Duet
08. My Faeryland Forgotten
09. Alone
Dark Tranquillity on yksi niistä bändeistä, jotka ovat olleet mukana luomassa nk. Göteborg -soundia. Alkuperäinen idea oli yhdistää melodisuus ja death metal keskenään. Dark Tranquillity on julkaissut hyviä levyjä kerta toisensa jälkeen, onnistuen kuitenkin uudistumaan musiikillisesti. On aika ottaa selvää, mitä bändi tarjosi vuonna 1993 julkaistulla debyyttilevyllään.

Skydancer on energistä ja melodista death metalia. Melodisuus tulee tarttuvista kitarariffeistä, kun taas brutaaliutta tuo Anders Fridénin vokalisointi sekä levyn aggressiiviset rummut. Kappaleet ovat aika suoraviivaisia, ja bändillä tuntuu olevan oma tyyli selkeästi hallussa. Levyllä on kokeiltu mielenkiintoisia elementtejä kuten naislaulua ja akustista kitarointia. Ne tuovat mukavasti syvyyttä. Välillä paahdetaan aika kovalla vauhdilla eteenpäin, mutta onneksi välillä rauhoitutaan myös tunnelmoimaan. Pahin progeilu on kuitenkin jätetty demoajoille.

Biisimateriaalia ei oikein voi verrata tuleviin julkaisuihin, mutta joukossa on muutama ihan hyvä kappale. Se viimeinen silaus ja loistokkuus jää kokonaisuudesta kuitenkin puuttumaan. Levy kärsii valitettavasti myös melko ponnettomista soundeista. Bändi oli vasta tunkeutumassa ihmisten tietoisuuteen, eikä tuotantoon oltu liikaa panostettu. Pieni terävyys soundeihin olisi todella tehnyt poikaa.

Skydancerilta huokuu nuoruuden into ja energisyys. Parannettavaa on toki melkein joka osa-alueella, mutta Skydancer tarjoaa siihen hyvät lähtökohdat. Soittotaito on miehillä hyvää luokkaa, joten ennusmerkit nähdyn kaltaiseen tulevaisuuteen olivat olemassa. Levyn arvoa nostaa huomattavasti se seikka, että julkaisuaikoinaan tämä musiikki oli varmasti todella vakuuttavan kuuloista.

01.01.2006, Ville Virta
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Atoma
Atoma
[ 2CD ]
We Are The Void
We Are The Void
[ CD ]
Where Death Is Most Alive
Where Death Is Most Alive
[ DVD ]
Yesterworlds  - The Early Demos
Yesterworlds - The Early Demos
[ CD ]
Fiction
Fiction
[ CD ]
http://www.darktranquillity.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 10343
Palaa »