Kansitaide Cloama
Cloama
CD
[ New Old Sentinel ]

( 8 )
01. Radiation Amplifier
02. The New Old Sentinel
03. Light Frequency Overdose
04. Voltaic Planet
05. Anoidi

Kesto: 43:45
Joensuulaisen Cloaman omalla nimellä kulkeva täyspitkä on mielenkiintoinen, jopa surrealistinen äänimatka industrial-sävyisen ja kylmän dark ambientin syövereihin. Kolmivarttisen teoksen kantavia elementtejä ovat painostavat ja häiritsevät elektroniset äänikuviot, joita yhdistetään kumiseviin, humiseviin ja vähemmän selkeästi soiviin äänilähteisiin. Sirinät, ulinat ja toistuvat kuviot tulevat tutuiksi levyn soidessa, mutta mielenkiintoisella ja melko ainutlaatuisellakin tavalla.

Kappaleiden pituus vaihtelee lyhyistä neljän, viiden minuutin hengähdyksistä yli kymmenminuuttisiksi sukelluksiksi, mutta tasapainon säilyttäen. Osa käytetyistä elementeistä ovat siinä mielessä pseudomusikaalisia, että niistä löytyy helposti sisäistettäviä toistuviakin kuvioita, joihin on paitsi vaivatonta tarttua, myös helppo nauttia. Yleissävyltään kappaleet ovat kuitenkin melko painostavia, jopa lähes päihdyttäviä piirteitä sisltäviä. Levy ehkä loppuu hieman liian äkillisesti ja varoittamatta, jolloin itse hiljaisuus tuntuu lähes häiritsevältä.

Cloama on keskivertoiseen dark ambientiin nähden melko meluisaa ja koneellisen kuuloista tuoden paikoin mieleen niin tietokonepelien taustalla elämöivät ambientit kuin omista mielikuvistakin syntyvät teolliset ympäristöt. Artistin ammattitaito kuitenkin kuuluu kaikessa kautta levyn ja jälki on paitsi tunnistettavaa, myös huolella tehtyä ja miellyttävää kuunneltavaa. Miksikään easy listening -levyksi teosta ei kuitenkaan voi tituleerata, joten 500 kappaleen rajoitettu painos on varmasti tämän tekeleen kohdalla varsin paikallaan.

26.08.2005, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Municipality of Marionettes
Municipality of Marionettes
[ LP ]
http://www.neuroscan.org/cloama/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3904
Palaa »