Kansitaide Mystic Prophecy
Monuments Uncovered
CD
[ Massacre Records ]

( 6- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. You Keep Me Hangin' On (Kim Wilde/The Supremes)
02. Hot Stuff (Donna Summer)
03. Shadow On The Wall (Mike Oldfield)
04. Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravitz)
05. I'm Still Standing (Elton John)
06. Because The Night (Patti Smith)
07. Space Lord (Monster Magnet)
08. Get It On (T.Rex)
09. Tokyo (Tokyo)
10. Proud Mary (CCR)
11. The Stroke (Billy Squier)

Cover-albumit ovat kaksipiippuinen juttu. Vaikka ne parhaimmillaan ovatkin ihan viihdyttäviä, yleensä ne tuntuvat pikemminkin siltä, että niillä täytetään levy-yhtiöiden kanssa tehtyjen sopimusten pykäliä. Lisäksi ne antavat tekijästään aina hiukan epäilyttävän kuvan: alkaako artistin oma luomisvoima tyrehtyä? Niillä kuultavat biisilainat ovat joka tapauksessa parhaimmillaankin vain yhden artistin omaan tyyliinsä ja kaavoihinsa tavalla tai toisella pakottamia sovituksia tunnetumpien tekijöiden alkuperäisteoksista. Silti coverlevyhin sortuvat/sekaantuvat isotkin artistinimet. Mitä siis pitäisi ajatella siitä, että niitä alkaa ilmestyä divisioonaluokan hevibändeiltäkin? Saksalainen powermetalliyhtye Mystic Prophecy ei ole omillakaan biiseillään ikinä edustanut genrensä huippua, joten miksi sen lainakappalekokoelman pitäisi siis kiinnostaa ketään?

Sellainen nyt olisi kuitenkin Monuments Uncoveredin muodossa tyrkyllä. Saksalaiset versioivat itsensä kuuloiseksi niin soulia, poppia, klassista rockia kuin huuruista stoneriakin. Ongelmaksi näiden lainakappaleiden kanssa muodostuu kuitenkin se, että paria mietitympää, powermetallisempaa sovitusta (You Keep Me Hangin' On, I'm Still Standing) lukuun ottamatta Mystic Prophecy läpisoittelee biisejä lähes alkuperäisissä asuissaan. Esimerkiksi Lenny Kravitzin, T.Rexin ja Monster Magnetin biiseihin ei ole vaivauduttu tekemään muuta uutta kuin hevitilutettuja C-osia. Mutta selviäähän niistä, ja levyn ehkä parhaasta esityksestä, Creedence Clearwater Revivalin Proud Maryn hevirevitellystä versiosta, että vokalisti R.D. Liapakisin juureva ja sopivasti raspinenkin ääni sopisi oikein mainiosti rouheampaankin rockrymistelyyn.

Osa levyn biisilainoista ei ole edes heviympyröissä uusia. Patti Smithin Because The Night on kuultu aikaisemmin parempana heavyversiona jo Keelin The Final Frontier -albumilla vuonna 1986. Mystic Prophecyn versio ei edes eroa siitä tarpeeksi. Myös Shadow On The Wall on esityksenä hampaattomampi kuin vielä kohtalaisen tuoreeksi luokiteltava Arch Enemyn versio (2015).

Voihan se olla, että Mystic Prophecyn pitkäaikaiset kannattajat saavat Monuments Uncoveredista revittyä runsaastikin riemua, mutta itselleni sen funktio tai arvokkuus ei näillä esityksillä aukea. Lainabiisit eivät onnistu nyt herättämään sen enempää ihastusta kuin kiukkuakaan. Lopputulos on ammattitaidolla tehty umpiturha levy.12.01.2018, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Fireangel
Fireangel
[ CD ]
Satanic Curses
Satanic Curses
[ CD ]
Savage Souls
Savage Souls
[ CD ]
Never-Ending
Never-Ending
[ CD ]
Regressus
Regressus
[ CD ]
http://www.mysticprophecy.net http://www.facebook.com/mysticprophecy Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2438
Palaa »