Kansitaide Ghost Machinery
Haunting Remains
CD
[ Sound Riot Records ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. World of Unbelievers
02. Blinded Eyes
03. Temples of Gold
04. Evil Within us
05. Down in Flames
06. Dreamworld
07. From the Edge of World
08. Darkest Hour
09. Fallen Angels
10. Heaven or Hell
11. In Your (Evil) Dreams
12. Out in the Fields
13. Shadows
Peruspoweria tai ei, mutta kyllä Ghost Machinery on onnistunut debyytillään Haunting Remains huomattavan hyvin verrattuna moneen vuoden 2004 power metal -räpellykseen. Vaikka bassorummun nakuttava sample onkin hieman huonosti valittu, eikä jotenkin potki, on musiikki kuitenkin mahtavan kuuloista. Parasta yhtyeessä on tarvittava rankkuus kitaroissa. Niin paljon on joutunut kuuntelemaan juuri sitä munatonta voimaheviosastoa, jossa hyvätkin melodiat jäävät ihan toisarvoiseen asemaan soundimaailman ollessa paperia ja pahvilaatikkoa. Ghost Machinery onnistuu jännittävällä tavalla olemaan alleviivamatta mitään elementtiä erityisesti. Sinfoninen puoli ja rankkuus ovat molemmat osa bändin identiteettiä, eikä niitä tarvitse korostaa loputtomiin kuten muutamilla paljon suuremmilla power-bändeillä on nyt ihan viime aikoina ollut tapana. Kappelaista ei tee raskasta se, että siihen liimaataan kilkuttelun lomaan muutama Judas Priest-riffi. Tätä kopioi-ja-leikkaa-ongelmaa ei onneksi Ghost Machineryllä ole. Taitavat soittajat tietävät mitä tekevät ja tuntuvat soittavan sitä musiikkia mikä on heitä lähimpänä. Tämäntapaista soitantaa on todella ilo kuunnella, koska väkinäisyys loistaa poissaolollaan.

Vaikka yhtyeellä on selvästi kypsä ja itsetietoinen ote tekemiseensä, levyn heikoin lenkki on ehkä materiaalin tasapaksuus. Keskivertoa parempia veisuja yhtye toisaalta on saanut kasaan useampiankin. Tällaisina mainittakoon vaikka roiman 80-lukulainen Down in Flames ja tarpeeksi rytmisesti monimuotoinen World of Unbelievers. Sentencedin Ville Laihialan tähdittämä Gary Moore-laina Out in the Fields toimii myös mallikkaasti. Levyn venytetty pituus ja ahaa-elämysten pihtailu ovat oikeastaan ainoat negatiiviset ajatukset tästä albumista. Kunhan bändi vielä onnistuu karistamaan viitasta hieman tuota cembalotilu-puolta ja uskaltaa laittaa vähän omia kikkoja soppaan mukaan, voimme odottaa seuraavalta levyltä vieläkin enemmän. Haunting Remains on kuitenkin erittäin piristävä esitys, joka osoittaa sen, että on power metallilla vielä toivoa.

12.01.2005, Eero Kaukomies
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Evil Undertow
Evil Undertow
[ CD ]
Out For Blood
Out For Blood
[ CD ]
http://www.ghostmachinery.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3967
Palaa »