Kansitaide Mind of Doll
Bad Habits are Golden
MCD
[ Rockers Choice ]

( 6 )
01. Miss Pretty (Save Your Pity)
02. Memories
03. Ain`t Too Easy
04. Whole Lotta Nothin'
05. Flames Won`t Hurt
Olin jo kävelemässä pois Ankkarockin festarialueelta, kun pienellä lavalla soittanut yhtye kiinnitti huomioni. Menin lähemmäksi lavaa, jossa - minulle vielä toistaiseksi tuntematon - yhtye soitti harvinaisen tarttuvaa rockia. Välitön tsekkaus aikataulusta: bändin nimi oli Mind Of Doll. Keikan jälkeen yhtye ystävällisesti luovutti yhden kappaleen Bad Habits Are Golden -EP:tä Imperiumin arvosteltavaksi.

Ennen EP:n julkaisua bändi on ehtinyt nelivuotisen historiansa aikana äänittää kolme demoa ja yhden kokopitkän albumin nimeltään Flashbacks (500 kappaleen painos). Tällä hetkellä Mind Of Doll on studiossa uuden albuminsa kimpussa, ja tätä tuotosta odotankin innolla.

Näkemäni keikan perusteella odotin Bad Habits Are Goldenilta enemmän, mutta muistutan kuitenkin itseäni siitä, että kyseessä on viime vuoden puolella tehty äänite ja vuodessa on luonnollisesti tapahtunut kehitystä. EP sisältää viisi biisiä melko rankkaa ja helposti omaksuttavaa rock-biisiä. Live-esiintymisen perusteella lähin vertailukohta löytyy Backyard Babiesista, mutta näihin biiseihin on kyllä haettu vaikutteita jostain aivan muualta. Siinä missä Babiesit haarautuvat punkin puolelle, Mind Of Dollin musiikki pohjaa metalliin. Vaikka mistään kovin persoonallisesta tai vallankumouksellisesta yhtyeestä ei ole kyse, toimii biisit levylläkin ihan hyvin. En kuitenkaan kokenut samaa tuoreuden tunnetta kuin saadessani käsiini Private Linen esikois-EP:n, mutta uskon, että tästä eteenpäin tämän yhtyeen tie vie vain ylöspäin. Private Linen tapauksessahan bändin historia ulottui miltei 10 vuoden päähän. Mind Of Dollia ei voi laittaa samaan lokeroon Uniklubin, Nakedin ym. kanssa, koska heiltä puuttuu osittain glam-yhtyeille tyypillisiä piirteitä. Musiikki on suorempaa ja miellyttää varmasti yleisöä, hakematta siltä epätoivoisesti huomiota.

Suurin ero livenä kuultuun materiaaliin on laulajan ääni. Allekirjoittaneen piti jopa tarkistaa, onko kyseessä sama nuori mies. Livenä laulu kuulosti huomattavasti rockimmalta ja mieleen tuli jopa Smackin edesmennyt vokalisti Claude. Joka tapauksessa laulajan äänessä voi kuulla monia eri sävyjä, olinpa erottavinani jossain kohdassa myös samankaltaisuutta Axl Rosen kanssa! MOD toimii kaikin tavoin paremmin livenä, joskin aiempia tuotoksia en valitettavasti ole kuullut. Pistän toivoni tämän vuoden puolella julkaistavaan kokopitkään levyyn, ja lupaan tulla katsomaan bändiä livenä, kun seuraavan kerran saapuvat Helsinkiin keikalle. Samaa suosittelen myös kaikille muille rock-henkisille lukijoillemme!

10.08.2004, Meeri Koskialho
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Speak No Evil
Speak No Evil
[ MCD ]
Low Life Heroes
Low Life Heroes
[ CD ]
http://www.mindofdoll.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3940
Palaa »