Kansitaide Antestor
Det Tapte Liv
EP
[ Endtime Productions ]

( 9 )
01. Rites of Death
02. Grief
03. Last Season
04. Med Hevede Sverd
05. Det Tapte Liv

Pituus 18:40
Kuuden vuoden odotuksen jälkeen Antestor julkaisee todella uutta materiaalia. Välissä on tosin julkaistu materiaalia, mutta ne julkaisut ovat nauhoitettu ennen vuonna 1998 päivän valon nähnyttä Return of The Black Death -kokopitkää. Noina vuosi bändi on ollut tauolla ja katkolla useampaankin kertaan, mutta nyt on ilahduttavaa nähdä tai pikemminkin kuulla tämä työvoitto. Käsillä oleva EP on esimakua myöhemmin ilmestyvästä kokopitkästä.

Paljon on muuttunut bändin aiemmasta julkaisusta. Harjaantumattomanpi kuuntelija tuskin tunnistaisi bändiä enää samaksi. Sen verran on musiikillinen tyyli ja miehistö vaihtunut bändissä. Vanha synkkä ja hidas sorrow metal on muuttunut modernimmaksi taiteelliseksi ja nopeaksi dark metalliksi.

Aiemmilla levyillä ollut nopeusrajoitin, eli rumpali on poistunut käytöstä, kun Hellhammer toimii sessiorumpalina EP:llä. Dynamiikkaa, melodioita ja surullista tunnelmaa silti bändistä löytyy edelleen. Tätä ei ole onnistuttu särkemään kaahauksella, vaan koko homma tehdään tyylitajuisesti. Koko bändi hoittaa soittamisen mallikkaasti, mutta eniten ehkä korva lepää kuitenkin Hellhammerin rumpuja kuunnellessa niissä parissa biisissä, missä on tarjolla räväkämpää meininkiä. Ilahduttavaa on myös kuulla kitarasooloja.

Biiseissä on todella paljon vaihtelua, mutta silti paketti pysyy kasassa. Hektinen kaahaus, tunnelmalliset synaosat ja puhtaammat kitarat toimivat yhdessä. Varsinaisia mättöbiisejä levyllä on vain pari kappaletta ja loput kolme ovat rauhallisempia vetoja, jotka toimivat pääasiassa synan ja pianon varassa. Eniten itseäni miellyttää levyllä hieman tavallista progressiivisemmat kappalerakenteet nopeissa ralleissa.

Suurin miinus EP:llä on ehkä hieman epätasapainoinen kappalejako. Suurin osa levystä on hidasta ja rauhallista tunnelmointia pitkälti synan varassa. Vaikuttaa siltä, että EP:lle on koottu muutamia ylijäämäbiisejä, jotka eivät sovi levyn kokonaisuuteen. Mutta kyllä tämä näinkin kelpaa.

EP tulee muuten hienossa pienessä pahvilaatikossa ja sitä on painettu ainoastaan 1000 kappaletta, joten ainakin luulisi keräilijöitä kiinnostavan.

29.04.2004, Pekka Ryhänen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Defeat of Satan
The Defeat of Satan
[ CD ]
http://www.antestor.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 6324
Palaa »