Kansitaide Himmellegeme
Myth of Earth
CD
[ Karisma Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Natteravn
02. Hjertedød
03. Myth of Earth
04. Breathe in the Air Like It's Fire
05. Kyss mine blodige hender
06. Fish
07. Fallvind

Norjalainen Himmelegeme on debyytillään jo vahvojen asioiden äärellä. Myth of Earth on hieman kuin sekoitus Cult of Lunan rauhallisempia, maalailevia elementtejä sekoitettuna Leprousin tunnelmallisuuteen. Heitetään joukkoon vielä ripaus Steven Wilsonia ja Radioheadia, niin kyllä kelepaa. Yhtye luonnehtiikin soundiaan psych-rockiksi ripauksella bluesia ja tunnelmallista progea.

Myth of Earth on albumi, joka syttyy hitaasti. Ensimmäisillä pyöräytyksillä albumi tuntui lähinnä yhdentekevältä, mutta ajan kanssa kerroksia alkoi löytyä. Kitaristivokalisti Aleksander Vormestrandin rauhallinen laulusoundi sopii niin tuutulauluihin kuin viileän viipyilevään tunnelmointiin. Miehen harteilla on iso osa yhtyeen viehätyksestä.

Onneksi myös kappalemateriaali kantaa vahvana. Yhtyessä progressiivisuus lähinnä rajoittuu vaikuttavien äänimaailmojen kutomiseen. Breathe in the Air Like It's Firen kaltaiset kappaleet ovat suorastaan radiosoittokamaa upeine laulumelodioine ja kertosäkeineen.

Yhtyeen debyyttilevyn seitsemästä raidasta kolme lauletaan englanniksi, loput norjaksi. Norjalainen lähestymistapa puree ja tuo yhtyeen vuonosoundiin sopivaa eksotiikkaa. Omasta puolestani koko levy olisi voinut samaa vauhtia mennä kokonaan norjalaisilla teksteillä.

Himmellegeme luo vahvoja tunnelmia. Se saa luotua mielenkiintoisia jännitteitä jopa helposti tylsäksi valahtavaan blues-sooloiluun. Venyvistä genreistään huolimatta yhtyeen materiaali pysyy maltillisen mittaisena. Vain levyn päätösraita Fallvind pääsee päältä kymmenen minuutin.

Himmellegeme on tunnelmarockin ystäville ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen tapaus. Yhtyeen debyytti on vahva kokonaisuus, joka antaa odottaa paljon myös tulevaisuudelta.11.01.2018, Niko Kaartinen
https://himmellegeme.bandcamp.com https://www.facebook.com/himmellegemeband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 535
Palaa »