Kansitaide Arallu
Six
CD
[ Transcending Obscurity Records ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Desert Moonlight Spells
02. Only One Truth
03. Adonay
04. Possessed by the Sleep
05. Subordinates of the Devil
06. The Universe Secrets (Six)
07. Victims of Despair
08. Oiled Machine of Hate
09. Philosophers
10. Soulless Soldier

Kesto: 41 min.

Mesopotamialaisesta kulttuurista ja lähi-itäläisestä kansanmusiikista vaikutteita hakevasta black metalista puhuttaessa monille ensimmäinen mieleyhtymä on Melechesh ja hyvästä syystä – bändi on onnistunut parinkymmenen vuoden ajan naittamaan orientaaliestetiikan ja äärimetallin omaperäiseksi ja toimivaksi paketiksi. Arallu on Se Toinen, kun puhutaan juurikin lähi-itäsävytteisestä äärimetallista: bändillä on suunnilleen yhtä pitkä ura takana kuin Melecheshillä, mutta mainetta on tullut merkittävässä määrin vähemmän. Vilkaistaan yhtyeen uusinta levyä ja yritetään löytää jokin selityksen tynkä epäkohdalle/realiteetille.

Yhtyeen kuudennella levyllä, joka on nimetty loogisesti Sixiksi, äärimetallielementit ovat toimivia mutta ilman erityistä erinomaisuutta. Kyllä black/deathmetallin saralla paskempaakin kuulee, mutta silti harmaasta massasta erottuminen pelkän keskinkertaisen blast-beatin ja kärinärääkynän tiimoilta on vaikeaa. Siksi, kenties, musiikkia höystetään folk-soittimilla, joiden nimiä tai soittotekniikoita en edes väitä ymmärtäväni, mutta – kuten valitettavan usein kansanmusiikkivaikutteisen metallin saralla – instrumentit tuntuvat päälleliimatuilta. Ikään kuin bändissä olisi todettu biisin säveltämisen puolivälissä: ”Perkele, eihän tässä ole mitään muuta kuin tusinabläkkiä. Heitetään joukkoon nyt niitä akustisia kitaroita ja perkussioita, kun ne on vähän niin kuin meidän tavaramerkki.” Ero Melecheshin hiotumpaan ja paremmin äärimetallin ja kansanmusiikkisoittimet yhteen naittavaan ilmaisuun käy selväksi heti.

Ilman lähi-itäestetiikkaa, Six on vain keskinkertaista äärimetallia; kun estetiikka lisätään, Six on keskinkertaista äärimetallia ja ajoittaisia, toistuvasti irrallisia ja kappaleiden flow’n rikkovia kansanmusiikkiosioita. Esimerkiksi Subordinates of the Devil -biisin säkeistö olisi aivan yhtä hyvä ilman muutaman iskun mittaista kansanmusiikkirimpautuksia. Jos nämä elementit saataisiin soljumaan paremmin toistensa kanssa, Six ja, siinä ohessa, Arallu olisivat suosittelujen arvoisia tuttavuuksia – nyt voin vain nyökätä Melecheshin suuntaan.

Parhaimpina, joskin valitettavan harvoina, hetkinään Arallu onnistuu näennäisesti yhteensopimattomien palasten yhteensovittamisessa: The Universe Secrets (Six) on hyvä esimerkki bändin potentiaalista. Kenties joku musiikkitieteilijä löytää kappaleista enemmän orientaalia, mutta aion silti pitäytyä kannassani, että Melechesh tekee samaa paremmin.08.01.2018, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Demon from the Ancient World
The Demon from the Ancient World
[ CD ]
http://www.facebook.com/ARALLU666 https://arallu.bandcamp.com/album/six-folk-black-thrash-metal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 407
Palaa »