Kansitaide Hail Conjurer
Dreams of Serpent
CD
[ Bestial Burst ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Lichtung
02. Sacrilege
03. Mysterium Tremendum
04. Witch's Throat
05. Käärmeen pää
06. Revelation 16:21

Kesto: 37:06

Ride For Revengen romuluisen, black metalia ja meluisampia elementtejä yhdistelevän kurituksen varjossa on alkanut kihistä pikkuhiljaa samantyyppisiä yhtyeitä, ja Hail Conjurer on oikeutetusti yksi näistä – onhan bändi RFR:n rumpalin oma sooloprojekti. Kahden demokasetin jälkeen julkaistava debyyttialbumi Dreams of Serpent osoittaa kuitenkin Hail Conjurerin seisovan omilla jaloillaan.

Tietyt ainesosat ovat silti läsnä. Musiikki pohjaa barbaarimaiseen rumpupoljentoon, jossa tasakompit ja hidas laahaus vuorottelevat beheritmäisellä tyylillä. Mukaan on myös sotkettu huuruisempia sävyjä, jotka tässä tapauksessa on manattu ulos kolkoilla, 80-lukuhenkisillä syntikkasoundeilla. Dreams of Serpent on kuitenkin paljon muutakin. Hail Conjurer luottaa myös suoraviivaiseen black metal -sahaukseen, jolloin bändi lähestyy hienovaraisesti 90-luvun perinteisiä BM-juonteita. Esimerkiksi Sacrilegen kiihdytykset ja vellovat hidastelut uppoavat hyvin kaikessa yksinkertaisuudessaan ja eräänlaisessa naiiviudessaan.

Naiivius ei kuitenkaan Hail Conjurerin kohdalla tarkoita sitä, että bändiä ei voisi ottaa tosissaan. Hail Conjurer on kuin luolamies, joka pyrkii käsittämään avaruuden tähtiä ja niistä laskeutuvia voimia – etenkin kun edellä mainittu syntikkaosasto luo tunnelmia juurikin 80-luvun scifi-synkistelyistä a'la The Thing. Dreams of Serpent on otsa kurtussa ja suuret suonet kiristyen tehtyä musiikkia, joka tuntuu keskittyvän vahvasti yksinkertaisiinkin asioihin.

Täysin puhtain paperein ei Hail Conjurer kuitenkaan ensimmäisestä varsinaisesta tulikasteestaan selviä. Vaikka biisit pystyvätkin repimään pienin vaihteluin paljon irti monotonisistakin hetkistään, joskus jäädään polkemaan liikaa paikoillaan. Myöskään en ole vielä useammankin kuuntelukerran jälkeen varma, onko Witch's Throatin alun omaperäinen rämpytyskitara – tai lopun korvia pistävä kiertopiikki – nerokas vai laimea ratkaisu. Laulujen eläytyvä anti onneksi toimii vahvana punaisena viivana läpi levyn.

Kuten siis berserkkisoturin nuijanheilutus, osuu Dreams of Serpent joskus vahvasti maaliinsa, mutta myös epätarkkoja huteja mahtuu sekaan. Hail Conjurer kuitenkin osoittaa, miten syvempi tietämys, joka ei ehkä kaikessa suuruudessaan ole auennut itse käyttäjällekään täydellisesti, voidaan liittää yhteen raa'an voiman kanssa.08.01.2018, Antti Klemi
http://hailconjurer.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 771
Palaa »