Kansitaide Infinity
Hybris
CD
[ New Era Productions ]

( 6+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Arousing the Sleeping Serpent (Intro)
02. Destroy the Human Within
03. The Wrath of Djinn
04. The Fall (Prelude)
05. Hybris
06. At the Crossroads
07. Oracle of the Dead
08. The Mountain of Oath
09. Prometheus Unbound
10. LCF

Kesto: 52:09

Hollantilainen Infinity palaa areenoille viiden vuoden hiljaisuuden jälkeen. Levyn nimeksi on tarttunut Hybris, jolla tarkoitetaan yleensä ylenpalttista ylimielisyyttä ja uskoa omiin kykyihinsä. Sitä varmasti Infinitylta löytyy, mutta mihinkään suurtekoihin ja hurjapäisiin suunnanmuutoksiin ei kuitenkaan ole tartuttu.

Hybris jatkaakin bändin tuttua linjaa melodisen black metalin saralla. Suoraviivaisuus ja vauhti ovat pääosissa, ja näitä muokataan joskus thrash metalin, joskus death metalin suuntaan. Dynaamisuutta ja paisuttelua riittää Necromorbus-studiossa hiottujen soundien myötä. Kuten kansikuvan siivekäs hahmo, Infinity ei peittele liekkiään vaan julistaa rinta rottingilla omaa saarnaansa.

Harmi vain, että tämä saarna on kuultu jo aika monet kerrat. Edellisen Non De Hac Terra -albumin kohdalla mainitut Dissection ja Deströyer 666 ovat vieläkin riippana Infinityn niskassa, ja omaa luonnetta bändistä saa kaivaa rautalapion kanssa. Onneksi jotain kehitystä on tapahtunut, ja bändi on riipinyt mukaansa religious black metal -henkistä mahtipontisuutta ja raakaa dramaattisuutta, mutta näidenkään elementtien kohdalla ei kauhean kauas turvallisista vesistä polskita. Onneksi omaperäisyyden puutteen yhtye – joka on tällä levyllä typistynyt kaksihenkiseksi – paikkaa ammattitaitoisella osaamisella, joka napauttaa kaikki naulat osuvasti paikoilleen. Myös rummuista ja bassoista vastaava Balgradon Xul paasaa lauluraidoilla hyvällä intensiteetillä.

Hybris on nopeasti pureskeltu loppuun. Se on kelpo tuotos omassa genressään, mutta ainakin itseäni yhtyeen kasvottomuus ja tyytyminen näinkin tasapaksuihin ratkaisuihin alkavat jossain vaiheessa ärsyttää. Itseluottamuksella pärjää, kun ei pyrikään kovinkaan kauas mukavuusalueeltaan.09.01.2018, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Non De Hac Terra
Non De Hac Terra
[ CD ]
Back to the Source (Summon the Black Flame)
Back to the Source (Summon the Black Flame)
[ CD ]
http://www.infinity-blackmetal.com http://infinity333.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 564
Palaa »