Kansitaide Rise Against
Wolves
CD
[ Virgin/EMI Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Wolves
02. House On Fire
03. The Violence
04. Welcome To The Breakdown
05. Far From Perfect
06. Bulls***
07. Politics of Love
08. Parts Per Million
09. Mourning in Amerika
10. How Many Walls
11. Miracle

Rise Against kuului 2000-luvulla kovimpiin suosikkiyhtyeisiini. Erityisesti levyt Siren Song of A Counter Culture sekä The Sufferer and The Witness puraisivat ison palan sydämestäni. Sittemmin bändin musiikillinen linja on jokseenkin keventynyt niin soundien, tempojen ja laulujenkin osalta. Hyviä levyjä ja biisejä bändi on toki tehnyt myös 2010-luvulla, mutta myönnän kaipaavani esimerkiksi jälkimmäisenä mainitun levyn nimikkokappaleen raivokkuutta ja Tim McIlrathin huutolaulua.

Uusin levy Wolves jatkaa samalla linjalla kuin pari edellistä levyä: melodista ja kevyttä, lähinnä keskitempoista punkrockia on edelleen tarjottimella. Ihan kivaa ja muutamia oikeasti todella kovia ralleja, mutta yleisote on vain jotenkin laiska. Heti ensikuuntelulla levyssä vaivaa bändin nykylinjan mukainen kevyempi soundi - kunnes Welcome to The Breakdown tärähtää käyntiin ja hymy nousee korviin saakka. Innostus laimenee taas Far from Perfectin myötä, kun yhtye palaa nykyruotuunsa takaisin.

Kyllä hyviä biisejä löytyy, kuten jo avausraita Wolves osoittaa, mutta soittoa on nyt jo muutaman levyn ajan leimannut liikaa outo jarruttelun tunne. En osaa sanoa, onko kyse vain "liian hyvästä" tuotannosta, joka tuhoaa kappaleista tunteen ja energian, sillä kaikesta marinasta huolimatta jalkani tamppaa usein biisien mukana. En voi haukkua Rise Againstin melodiatajua tai riffittelyä, mutta osa kappaleista tuntuu toisinaan enemmän peräkkäisiltä osilta kuin niiden summalta.  Lyriikat pyörivät edelleen maailman ongelmien parissa ja niissä Tim McIlrath on elementissään, sillä asennetta ei ainakaan puutu: osansa saavat ihmeisiin uskovat hörhöt, Donald Trump sekä tietenkin kapitalismi ja Yhdysvaltojen nykytila.

Kiteytys: Rise Against on edelleen elossa ja voi ehkä liiankin hyvin, mutta keskivartalolle vaikuttaisi kertyneen pientä elintasokessiä: keski-ikä ei tule yksin. Nyt jätkät vähän salille hakkaamaan säkkiä ja vaikka keräämään vitutusta Cheekin keikalle. Kiukun pitäisi kuulua myös soitossa eikä vain lyriikoissa.07.01.2018, Tuomas Valtanen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Another Station: Another Mile
Another Station: Another Mile
[ DVD ]
http://www.riseagainst.com/ http://www.facebook.com/riseagainst Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 922
Palaa »