Kansitaide Bell Witch
Mirror Reaper
CD
[ Profound Lore Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Mirror Reaper (As Above)
02. Mirror Reaper So Below)

Bell Witch palaa muutaman vuoden hiljaiselosta ihmisten ilmoille verevänä ja hyvinvoivana. "Hyvinvoiva" tosin nyt tässä yhteydessä on ehkä mahdollisimman väärä ilmaisu. Mutta siirtyäksemme suoraan asian, eli yhdysvaltalaisen funeral doomin, ytimeen, Bell Witch on ehkäpä hitainta laahausta mitä äkkiseltään mieleen tulee.

Mirror Reaper käsittää yhdestä teoksesta, jolla on mittaa vaivaiset 83 minuuttia ja 15 sekuntia. Ja kun bändin kokoonpanokin käsittää vain basson, laulun, rummut ja paikoin syvyyttä tuovat koskettimet, voisi kuvitella, että tylsyys iskisi jo ensimmäisen vartin päästä. Näin ei kuitenkaan ole. Päinvastoin: kuulijaa kohtaa hitaasti vyöryvä äänimassa syvältä kumpuavine korinoineen ja paketti pitää otteensa jopa liiankin tiukasti. Se ikään kuin pakottaa odottamaan aina seuraavaa siirtoa musiikillisessa vorteksissa.

Kuuntelijan osaa on toki hieman helpotettu jakamalla teos kahteen toisistaan todella paljon poikkeavaan osaan. Ensimmäisen puolikkaan, As Aboven  (pituus: 48:13) pitkissä kaarissa ei valoa näy, vaan se tuo paikoitellen mieleen uskonnolliset kuvaukset elämän päättymisestä. Vastavuoroisesti jälkimmäinen osuus, So Below (35:30) on musiikillisesti huomattavasti kevyempi. Mukaan tulevat muun muassa puhtaat laulut, joiden äänenväri on niin hentoinen, että sen luulisi hajoavan pienimmästäkin häiriöstä pirstaleiksi.

Väittäisin tämän kahtiajaon menevän Mirror Reaperilla kuitenkin juuri väärin päin. Kokonaisuuden kannalta olisi kiinnostavampaa kuunnella osiot toisin päin, jolloin tunnelma kasvaisi todella synkeään suuntaan ja siten jättäisi kuulijalle henkisesti murskatun olon.

Tästäkin puutteesta huolimatta Bell Witch onnistuu missiossaan varsin mainiosti, vaikka soitannollisesti aika heppoisilla kuvioilla pelaakin. Tämähän vain todistaa taas kerran sen että, ei se tekninen osaaminen ole avain, vaan asiansa esittäminen tunteisiin vetoavalla tavalla.04.01.2018, Tuomio Harju
http://bellwitchdoom.blogspot.fi/ http://www.facebook.com/BellWitchDoom/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Osta EMP:ltä Lukukertoja : 980
Palaa »