Kansitaide Vanish
The Insanity Abstract
CD
[ Fastball Music ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Insanity Abstract
02. The Pale King
03. Follow
04. Make Believe (Slipstream Part 1)
05. Lilith Cries
06. Frame By Frame (Slipstream Part 2)
07. Unforgivable Blackness
08. We Become What We Are
09. Disbelief (Slipstream Part 3)
10. That Way Madness Lies
11. Somewhere Along the Line
12. When the Mind Bursts

Jos Vanishin edellisen Come to Wither -levyn kypsyttelyyn meni kahdeksisen vuotta, on sen ja tämän levyn välillä vettä virrannut Reinissä vasta pari vuotta. Askelmerkit ovat pysyneet samoina kuin edellisen levyn kohdalla: kansitaide ja visuaalisuus on persoonallista, laulaja Bastian Rose kuulostaa entistä paremmalta, riffit ovat tuhanteen kertaan kuultuja, sanoitukset ruotivat ihmisyyttä ja parisuhdetta, synasaundit ja -kuviot on osapuilleen pöllitty Derek Sherinianilta ja Kevin Moorelta ja lähimmät verrokkiyhtyeet ovat edelleen Vanden Plas ja Primal Fear.

Onpa kuitenkin edeltäjään verrattuna tapahtunut jotain edistystä tiivistyneiden biisien muodossa ja muutenkin kokonaisuus on aikaisempaa hiotumpi ja mietitympi. Vaikka on levyllä edelleen liikaa turhaakin liirumlaarumia ja yllätyksetöntä biisirakennetta, on kokonaisuuteen mahtunut muutama ihan hyväkin kipale. Lupauksia herättävä intro on hieno, mutta valitettavasti sitä seuraava The Pale King ei ihan lunasta tätä odotusta. Laimeaa In Flames -henkistä riffittelyä kuullaan myös sitä seuraavassa Follow'ssa, jossa tosin on kiva tahtilajikikka kertsissä. Hehkuttava voimaballadi Lilith Cries jaksaa yllättäen pitää päänsä pinnalla. That Way Madness Lies kiihdyttää rässimäisiin nopeuksiin, mutta intron jälkeen sekin taantuu perusriffittelyyn. Levyn päättävä proge-eepos When the Mind Bursts jopa rässäilee väliosassaan uusio-Metallican malliin, mutta yllättäen biisi jaksaa kitisemättä koko kymmenen minuutin kestonsa.

Jos pitäisi nopeasti miettiä mitä tästä kokonaisuudesta puuttuu, niin ihan ensimmäisenä tulee mieleen sankarikitarasoolot. Nykyisellään soolot ovat todella keskinkertaisia ja harmaita tuomatta biiseihin mitään lisää. Tuleepa lisäksi mieleen, että eeppiset kuorolaulut voisivat tuoda kertosäkeisiin kaivattua lisävivahdetta. Suurin ongelma kuitenkin piilee itse biiseissä, joissa ei ennen kuulemattomia musiikillisia koukkuja saati riffejä liiemmälti viljellä. Koko levyn kuuntelun ajan sielua kalvaa ikävä kutka, että yhtye liikkuu oman mukavuusalueensa sisällä edes yrittämättä uusia temppuja. Rahkeita yhtyeellä varmasti olisi.

Jos et ole 90-00 lukujen aikana saanut kylliksesi geneerisestä meloprogesta, niin tässä voi olla just sulle hyvä levy. Muut lähestykää tietoisen varovasti. Ihan kiva.04.01.2018, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Come To Wither
Come To Wither
[ CD ]
https://www.facebook.com/vanishmetal/ http://www.vanish-metal.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 450
Palaa »