Kansitaide Panorama
Around The World
CD
[ Rock Of Angels Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Around The World
02. Standing My Ground
03. The Glory Within
04. Gates Of Babylon
05. The Highest Mountain
06. Jammin In The Jungle
07. One For All
08. The Other Side
09. Heart Has Been Broken
10. Shout It Out
11. World On Fire

On aika esitellä bändi. Bassossa Dennis Ward (Pink Cream 69, Gus G, Unisonic), äänessä Christian Palin (Random Eyes, Adagio), kuusikielisiä kurittavat Sammy Lasagni (Gods of Silence, Kirk, Godiva) ja Ben Varon (Amoral, Grease Helmet). Rumpuja takoo Philipp Eichenberger (Gods of Silence, Kirk). Kokemusta siis löytyy, mutta löytyykö näkemystä?

Panorama perustettiin vuonna 2015. Tuolloin Sammy ja Christian alkoivat säveltää kimpassa. Around The World on monikansallisen joukon debyytti. Nimikappale pantiin keihäänkärjeksi. Nopeatempoinen sävellys, jota maustaa tyyliin sopiva kitarasoolo. Tuomitsen sooloa edeltävän yleisönhuudatuksen turhaksi. Alku on silti erittäin lupaava.

The Glory Within kuulostaa sietämättömän tutulta, mutten saa päähäni, minkä tai mitä se tuo mieleen? Kollegan arvio avaa lukon. Kitaramelodiassa on tosiaan enemmän kuin häivähdys Empire-kauden Queensrÿcheä. Hieno oivallus sekä bändiltä että kriitikolta.

Jammin In The Jungle saa kyseenalaisen kunnian olla albumin heikoin raita. Se on jonkinmoinen yritys letkeäksi jamitteluksi. Ei toimi. Ongelmana lienee sällien menneisyys ja sen myötä selkäytimeen iskostunut virtuoosimainen rutiini. Kasarihenkinen hupailu vaatii rennompaa otetta tai huonompaa soittotaitoa. Kaljoittelu treenikämpällä auttaisi asiaa?

Seuraavaa kappale paikkaa sujuvasti pienen kauneusvirheen. Koskettimet keventävät kitaroiden raskautta. Liidikitaran vetämä riffi on hilpeä. The Other Side sen sijaan räjäyttää potin. Jumalauta mikä revitys! Raskautta, melodisuutta ja sopivasti idioottivarmaa kertosäettä. Yksin tämä kappale nostaa muutenkin hyvän levyn arvosanaa puolikkaalla. Näitä pari lisää ja meillä olisi soittimessa yhdeksikön levy.

Heart Has Been Broken ei ole juuri huonompi. Ensimmäiset tahdit palauttavat äänikuvaan Ozzyn laulusoundin ja Zakk Wylden viljelemät huiluäänet. Kertosäe muuttaa tunnelmaa ja biisi alkaa toimia omillaan. Viimeistään tässä kohden tajuaa, että kitarakaksikko soittaa todella hyvin yhteen. Tuskin ovat viettäneet nuoruuttaan samalla treenikämpällä, joten kyse on silkasta ammattitaidosta, tuottajan tai soittajien.

Dennis Wardin kädenjälki kuuluu muussakin kuin bassolinjoissa. Hän on tuottanut, miksannut ja masteroinut albumin, vaan ei sentään piirtänyt hienoa kantta. Siitä kunnia Stan W. Deckerille, joka on suunnittelut kannen muun muassa Monumentin Hair of the Dog -levyyn. Joko muuten mainitsin, että Christian Palin on melkoinen peto solistiksi? Kyllä lähtee.12.01.2018, Munamankeli
https://www.panorama-band.com/ https://www.facebook.com/Panoramarocks/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1462
Palaa »