Kansitaide Visceral
Involución Parasitoide
CD
[ New Standard Elite ]

( 9 )
01. Caos Virulento
02. Incubación Epidémica
03. Ablepsia Colectiva
04. Rapacidad Endógena
05. Dependencia Parasitoide
06. Antropocentrismo Genocida
07. Deformación Narcisista
08. Nihilismo Existencial
09. Devastación Sistémica
10. Némesis Cataclísmica

"Visceral" näyttäisi olevan eräs äärimetallin suosituimmista sanoista. Metal Archives nimittäin listaa 37 yhtyettä jotka käyttävät kyseistä sanaa nimessään ja niistä kolme on nimetty pelkästään Visceraliksi. Tämä Visceral on yksi niistä kolmesta ja kotoisin Chilestä.

Yhtyeen levy-yhtiö, amerikkalainen New Standard Elite tunnetaan siitä, että se julkaisee paljon levyjä yhtyeiltä jotka ovat länsimaiden ulkopuolelta ja soittavat erittäin brutaalia deathmetallia. Niin tekee myös Visceral. Kymmenen kappaletta ja puoli tuntia hurjan tiukkaa ja armotonta nakutusta täysin puun takaa, on allekirjoittaneelle vuoden suurin yllättäjä.

Kuten aina todella kovat levyt, on Involución Parasitoide onnistunut yhdistelmä hyviä kappaleita, hyvää toteutusta ja sitä tarkemmin määrittelemätöntä tunnelmaa mikä nostaa levyn muiden yläpuolelle. Visceral luottaa pelkästään kokoonpanonsa neljään elementtiin: syvään ja vahvaan viemäriörinään, noin miljoona nuottia sylkevään ja loputtomasti riffittävään kitaraan, sen rinnalla hyvin kuuluvaan ja kitaraa tukevaan bassoon sekä rumpaliin joka jaksaa ja jaksaa nakuttaa blast-beatia lähestulkoon loputtomasti.

Levy ei tarjoa mitenkään helposti avautuvaa genrensä musiikkia ja kappaleet ovat lähinnä loputtomia riffijonoja. Mutta jos genre on tuttu tai lukija haluaa siihen tutustua, niin Visceral antaa kouluesimerkin miten tällainen hoidetaan. Kappaleet ovat juuri sopivan ytimekkäitä eikä niitä ole pilattu liialla pituudella. Soundit ovat erottelevat ja lopputulos karsittua ja pelkistettyä brutaalia ja teknistä deathmetallia. Viimeinen kappale Nemesis Cataclismica olkoon oppikirjatyö siitä miten tätä tehdään. Vuoden kovin biisi ja vuoden  kovin levy on tässä!31.12.2017, Tuomo Hohtari
https://www.facebook.com/visceralbdm https://visceralbdmcl.bandcamp.com/album/involuci-n-parasitoide Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2416
Palaa »