Kansitaide Mortis Mutilati
The Stench Of Death
Digital
[ omakustanne ]

( 6 )
01. Nekro
02. Echoes from the Coffin
03. Crevant-Laveine
04. Regards d'outre tombe
05. Onguent mortuaire
06. Portrait ovale
07. Homicidal Conscience
08. Invocation à la momie
09. L'odeur du mort
10. Ecchymoses

Ranskalainen black metal on käsite, jonka sisälle mahtuu suurempaa vaihtuvuutta kuin monen muun maan kohdalla. Mortis Mutilati edustaa näennäisen hyvistä lähtökohdistaan huolimatta kotimaansa keskinkertaista antia. Tai näin on ainakin päässyt tapahtumaan yhtyeen neljännen levyn, The Stench Of Deathin kohdalla.

En usko tuuriin, vaan syy- ja seuraussuhteisiin, joten paljon voi päätellä myös levyn päätymisestä omakustanteeksi kolmen aiemman levyn jälkeen. Ei aivan tyypillinen kuvio, kun kyseessä on kuitenkin jo useamman vuoden uraa tehnyt tapaus. Syy selvinnee biiseistä, sillä The Stench Of Death ei valitettavasti ole mikään timantti. Niin paljon kuin levyssä hyvää onkin, se kaikki tuntuu hukkuvan yhdentekevyyden suohon. Mutta niitä hyviä hetkiä sentään levyltä kuitenkin löytyy.

Valtaosa ajasta poljetaan keskitempoisen black metal -riffittelyn parissa, jos nyt ajoittain tempoa nostetaankin hieman virkeämmille tahdituksille. Riffit, soundit ja rääkynät ovat kaikki genreuskottavaa kamaa. Biisien melankolinen sävy on lähtökohtaisesti vallaan jees. Harmi vain, ettei sinänsä passeleista aineksista ole saatu aikaiseksi oikeasti hyvää levyä.

Levyä nimittäin vaivaa kautta linjan melkein-syndrooma. Kappaleet ovat melkein hyviä, tuotanto melkein hyvää. Rääkylaulut ovat melkein mainioita ja tunnelma melkein käsinkosketeltava. Mutta vain melkein. Se syö pidemmän päälle levyn tenhoa. Yksityiskohdat siellä täällä, kuten surumieliset kosketinvivahteet tai taustalle hoilotetut oopperalauluhetket, eivät saa levylle kaivattua nostetta.

The Stench Of Death on ihan kelpo levy, ei sen enempää. Suuret tuntemukset jäävät tästä välittymättä, vaikka yritystä kovasti parempaan onkin. The Stench Of Death on melkein ihan hyvä levy.31.12.2017, Serpent
https://www.facebook.com/Mortis.Mutilati.Official https://myspace.com/mortismutilati Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 579
Palaa »