Kansitaide Wildness
Wildness
CD
[ AOR Heaven ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. War Inside My Head
02. Stranger
03. Shadowland
04. Alibi
05. Collide
06. Highlands
07. Your Last Romance
08. Down in the City
09. Falling Down
10. The Flame
11. Welcome the Night
12. Turning the Pages

Kesto: 57 min.

Minulla on ollut pitkään paha tapa pitää AOR:ia munattomana musiikkina, jonka tiimoilta on viimeksi keksitty jotain uutta vuoden 1984 paikkeilla; minulle rokin pitää olla rumaa, rosoista ja likaista, ei kasarisyntikoilla säestettyä ja loppunsa asti sliipattua yhteislallattelua. Samaan aikaan nillitän siitä, kuinka vähemmän sliipatut bändit soittavat päin persettä ja niin edelleen – kaksinaismoralismilleni kuuluu oikein hyvää, kiitos kysymästä. Mainitsen tästä lähinnä sen takia, että hyvän arvosanan antaminen suoraviivaiselle, häpeämättömän tarttuvalle ja aikuisille orientoidulle (hard)rocklevylle ei ole minulle oletusarvo.

Wildnessin esikoislevy ansaitsee arvosanansa kovatasoisella kappalemateriaalilla, jossa on riittävästi erilaisuutta pysyäkseen kiinnostavana melkein tunnin keston ajan, vaikka levyllä hieman ylimittaa onkin. Levy ei tee mitään uutta, ei keksi pyörää tai ruutia uudelleen, mutta aina sitä ei tarvitsekaan: riittää, kun tekee vanhat ja tutut jutut omailmeisesti ja laadukkaasti. Vaikka tekemistä ei voi mitenkään syvälliseksi kehaista, Wildness on kestänyt kymmenen ja rapiat kuuntelukertaa oikein mainiosti ja tulipa kiekon tarttuvuus (ja, täten, toimivuus) todistettua perjantai-illan kupinkallistelun ohessakin.

Levy elää ja kuolee kertosäekoukkujensa varassa, ja, jos se nyt on epäselväksi jäänyt, Wildness handlaa homman enemmän kuin passelisti. Jo kaksi vuotta aiemmin singlenä julkaistu Collide on niin säädyttömän tarttuva ralli, että täytyy olla täydellisen sydämetön yksilö, jos jalka ei ala naputtaa lattiaa. Kiekon paras biisi, alkupuolen Shadowland, on lopulta tolkuttoman simppeli ralli, mutta aina onnistuminen ei vaadi ynkkämäistä ”more is more” -mentaliteettiä. Pisteet kotiin myös siitä, että Falling Downissa hommaa tehdään kaltaiselleni hevarijäärälle kiinnostavammaksi kovemmalla tempolla ja tuplabasareilla.

Voisin nimetä muitakin onnistuneita biisejä, mutta ketä se hyödyttäisi? Menkää kuuntelemaan levy ja todetkaa itse; jos koko levyn kuunteleminen ahdistaa, alta löytynee YouTube-linkkejä. Levyn ainoa huomattava miinus on se, että se on pari biisiä liian pitkä ja tuon noin kymmenen minuutin fillerin aikana kappalemateriaali alkaa toistaa itseään liiaksi. Tähän päälle muutama biisi (Your Last Romance ja The Flame tulevat ensimmäisinä mieleen), jotka eivät osu aivan suoraan maalin keskiöön, ja arvosana jää karvan verran erinomaisen alapuolelle.

 

 28.12.2017, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/wildnessofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1409
Palaa »