Kansitaide Silver Wind
Legion of the Exiled
CD
[ No Remorse Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro
02. Legion of the Exiled
03. Miracle Steel
04. Fight for Glory
05. Steel Against Steel
06. Lord of the Last Rampart
07. Revenge
08. Medieval Steel (Medieval Steel cover)
09. Sword of the Snow

Imelää, kliseistä, lähes noloa. Ja niin menevää. Sekalainen valikoima erilaisia adjektiivejä valikoitui pääni syövereihin ranskalaisen Silver Windin esikoislevyä kuunnellessa ensin autossa, sitten kodin rauhassa. Tämä on heviä, tämä on poweria, tämän on kuin ranskalaista Manowaria! Voiko siis mennä pahasti pieleen? Ei oikeastaan.

Legion of the Exiled on yhtyeen ensimmäinen täyspitkä ja jatkoa kolmen vuoden takaiselle Fight for Glory -EP:lle. Biiseistä kolme onkin samoja kummallakin levytyksellä. Jännittävää kyllä, yhtyeellä on uraa jo 12 vuoden verran. Ilmeisesti aika on käytetty hyvin ja huolellisesti esikoisen rakentamiseen.

Tuo aika ei ole mennyt hukkaan, sillä näinkin kliseisistä aiheista on saatu valmiiksi hyvä ja energinen heavy/power-levytys. Ensimmäinen ajatus kiekosta on, että Manowaria on kuunneltu ja paljon. Miekat, teräs, taistelut ja kunnia ovat vahvasti läsnä teemoissa. Jotain kertonee sekin, että peräti kolme kiekon yhdeksästä biisistä sisältävät sanan "steel".

Vaikka osa biiseistä herättää alkuun ajatuksen tusinamaisesta käppähevistä sinänsä hyvällä laulajalla, biisiparhaimmistossa lievä nolous vaihtuu haluun öljytä omat lihaksensa ja heittäytyä taistoon vain teräase kädessään tiikeriä tai susilaumaa vastaan. Kyllähän tässä vahvasti mennään jo aiemmin tallotuilla poluilla ja vieläpä sellaisilla, että aiheille on helppo hörötellä vakavamman metallin (TM) äärestä, mutta noin vastavuoroisesti on noustava nyrkki ojossa ranskalaisia puolustamaan: näin naivistisessa perushevissä – powerilla tai ei – on jotain hienoa, korniudesta huolimatta.

Biiseistä puuttuvat kököimmät rallit tyystin ja parhaimmillaan meno nousee oivallisen ylvääksi vedoissa, kuten Fight for Glory tai Steel Against Steel. Melodiakulku on tyylikästä ja laukkakompit puolustavat paikkaansa jaloudellaan. Laulajan kuulas ääni taas tuo mieleen Manowarin useammin kuin kerran tai pari, mistä pisteet kotiin.

Tosikot ja pelkurit voivat haistaa paskan: Legion of the Exiled on oivallinen heavy metal -mahtavuuden ylistys niin teräksen, uljauden kuin taistelunkin nimissä! Hail and kill!22.12.2017, Serpent
https://www.facebook.com/silverwind.groupemetal/ https://www.reverbnation.com/silverwind9 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1155
Palaa »