Kansitaide Tyfon's Doom
Emperor's Path
CD
[ Gates of Hell Records ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Tyrant's Sceptre
02. The Hidden Hand
03. Sea of Life
04. Beyond Treason
05. Endless War
06. Moonlight
07. Howling Danger
08. The Rider from Abandoned Town
09. Rising Earth
10. Strange Aeons
11. Emperor's Path

Tamperelaisen Tyfon's Doomin vuoden takainen EP-julkaisu Yeth Hound edusti käppähevin vähemmän edustavaa päätä. Nyt on esikoislevyn vuoro ja tyyli on samalla parantunut. Sooloartisti Tommi Varsalan luotsaama projekti kärsii yhä lastentaudeista, mutta ainakin suunta on oikea.

Emperor's Path tarjoaa kolmisen varttia melodista perinneheviään turhaan retroiluun sortumatta. Melodiataju on kohtuullinen ja yksittäisinä hetkinä yhtye loistaakin levyä paremmin. Biiseissä on kuitenkin paljon ilmaa mukana. Vaikkei tämä huokoisuus sinänsä suoranaisesti tee levystä huonoa, biisit tuntuvat usein ylipitkiltä kitaransoittopönkityksiltä. Aivan kuin sovitustyössä olisi ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Varsalan kitaransoittoa on vaivaton kuunnella, mutta vieläkään suuria tuntemuksia ei ole luvassa. Ruotsalaisrumpali Cederick Forsbergin (Blazon Stone, Rocka Rollas) soitto natsaa hyvin muun menon kanssa. Sounditkin ovat eri soittimissa edellisteosta paremmalla tolalla. Keisarin polku onkin ehta askel tai pari eteenpäin.

Varsalan taustalle jääneet laulusuoritukset ovat yhä varsin vaatimattomia, vaikka nyt ne herättävätkin lämpimiä ajatuksia Bathory-yhtyeen Quorthonia kohtaan. Karhea raspisuus ajaa asiansa välttävästi. Suuriin kehuihin ei vieläkääns syytä anneta.

Tyfon's Doom on mennyt parempaan suuntaan, jos yhä edelleenkin levy herättää ajatuksia yläastehenkisestä kaveriporukkabändistä. Vähemmän puunattuun käppäheviin mieltyneille kansien välistä voi löytyä miellyttäväkin yllätys. Sen suuremmasta (kultti)suosiosta lienee kuitenkin vielä tällä levyllä turha haaveilla.21.12.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Yeth Hound
Yeth Hound
[ CD ]
https://www.facebook.com/tyfonsdoom/ https://tyfonsdoom.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 749
Palaa »