Kansitaide Defecto
Nemesis
CD
[ Prime Collective/Black Lodge Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Final Night of Silence
02. Nemesis
03. Endlessly Falling
04. Savage
05. The Nameless Apparition
06. The Sacrificed
07. Ode to the Damned
08. Gravity
09. Ablaze
10. Before the Veil
11. We’re All the Enemy
12. Ascend to Heaven

Kesto: 58 min.

Tanskalainen Defecto määritellään progemetalliksi, mutta – jos moinen genrerunkkaus sallitaan – sanavalinta on huono, koska missään nimessä mitenkään poikkeuksellisesti tai edes keskinkertaisesti koukeroisesta musiikista ei ole kyse. Onko musiikin nimittäminen progemetalliksi joku katu-uskottavuutta kasvattava meriitti, jolla osoitetaan, että kyllä vain, me ollaan oikeita taiteilijoita ja varteenotettava bändi… vaikka biisit olisivat lähtökohtaisesti perinteisellä pop-kaavalla kulkevia tavanomaisia melometallirunttauksia?

En edellisessä tekstikappaleessa sanonut, että Nemesis olisi huono levy, koska se ei ole. Se ei ole myöskään poikkeuksellisen hyvä, mutta jotain kuitenkin. Musiikillisesti levy on vajaan tunnin kestävä kattaus laadukkaasti toteutettua mutta yllätyksetöntä nykymetallia: välillä runtataan rankemmin (muttei liian rankasti), välillä heitetään joukkoon tempovaihdos (muttei liian yllättävä), välillä rokkaillaan (muttei liian pliisusti), välillä heitetään sekaan pidempää biisiä (muttei liian pitkiä) ja välillä paisutellaan kuin köyhän miehen Epica konsanaan (muttei liian mahtipontisesti kuitenkaan). So far so good so regular. Kertaakaan levyllä ei tule mitään suurta tasoloikkaa tai -romahdusta, joten Nemesisin kuuntelee vaivatta vaikka siitä innostuminen onkin vaikeaa. Ainoa erityishuomiota ansaitseva musiikillinen seikka on se, että Savage-rallin pääriffi on aivan suoraan peräisin (kaikista maailman bändeistä) Nickelbackin Burn It to the Groundista.

Defecton kakkoslevyä paskempaa ja parempaa tulee vastaan lähes päivittäin eli aina on olemassa huonompia ja parempia vaihtoehtoja Nemesisille. Se on huonoa materiaalia arvostelulle, koska levy on sen verran arvattava ja keskinkertainen, että kiukustuminen tai ihastuminen jäävät molemmat kokematta. Kai sitä aina voi parinsadan sanan edestä kirjoittaa siitä, että tämä(kin) levy on ihan kiva?

 

 20.12.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Excluded
Excluded
[ CD ]
https://www.facebook.com/defectoband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 623
Palaa »