Kansitaide Vaal
Geesten van de verlorenen
CD
[ New Era Productions ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Kroning ter ziele
02. Doodse kilte
03. De poorten van Aaru
04. Riten van de maankoning
05. De steen der wijzen
06. Eenzame oorlog
07. Lichtloos duister
08. Geesten van de verlorenen

Kesto: 30:06

Black metalissa erilaiset manifestit ovat olleet aina osa genren tunnusmerkkejä, ja tätä puolta hollantilainen Vaalkin tuo esiin kansivihkosessaan. Palopuheen mukaan yhtye edustaa elitismiä, perinteitä ja black metalin muinaista liekkiä ja sylkee mätänevän modernin yhteiskunnan päälle.

Kovien puheiden takeeksi yhtyeellä on onneksi tarjottavana myös vakuuttavaa musiikkia. Geesten van de verlorenen (’Kadonneiden henget’ näin suomeksi käännettynä) on vanhan liiton Darkthrone-palvontaa, jossa yksinkertaisuus ja suoraviivaisuus ovat hyveitä. Tasaisempiakin osuuksia löytyy, mutta enimmäkseen levy kaahaa musta veri kiehuen ilman turhia krumeluureja. Kappaleet alkavat, kuluttavat mustan energiansa ja loppuvat usein kuin seinään. Lauluissa taas lähestytään Emperor-sävyjä kaukaisuudesta nousevine raakkumisineen.

Vaikka näin päällisin puolin Vaalin kaltaisia yhtyeitä mahtuu yleensä kolmetoista tusinaan, nousee Geesten van de verlorenen ristin mitan tasapaksuuden yläpuolelle. Yhtyeen viha ja negatiivisuus palavat vahvalla liekillä, ja riffeissä on ideaa, jota taustalla humisevat tunkkaiset syntikat tukevat – tästä parhaana esimerkkinä levyn eeppinen slovari Eenzame oorlog. Myös demomainen äänimaisema on tällä kertaa bändin puolella ja tuo peruselementit hyvin esiin.

Geesten van de verlorenen kestää hyvin puolen tunnin mittansa, vaikka muutamissa viiden minuutin kappaleissa ehkä pientä puutumista tapahtuukin loppumetreillä. Tyylipuhdas kunnianosoitus vanhoille ajoille.

 21.12.2017, Antti Klemi
http://new-era-productions.nl/ https://soundcloud.com/user-543364777-502734419/vaal-de-poorten-van-aaru Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 498
Palaa »