Kansitaide Countess
Into Battle
CD
[ New Era Productions ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro
02. The Priest Must Die
03. Fire & Blood
04. Bloed in de Sneuuw
05. The Wrath of Satan's Whore
06. Ritual of the Seven Priests
07. De Gift der Goden
08. Hell's Rock & Roll
09. Into Battle
10. Thus Spoke the Master
11. Dokkum 754
12. On the Wings of Azazel
13. Kneel before the Master's Throne
14. Countess Bathory (Venom cover)
Kesto: 58:01

”Good night! We are Countess and we want to share some experiences with you!”

Tympeän ja kolkon black metalin ekspertti, hollantilainen Countess on kaivanut 25-vuotisen uransa kunniaksi naftaliinista vanhan live-julkaisun, joka jäi aikoinaan arkistohyllyyn bändin huonon rahallisen tilanteen takia. Nyt tämä vuonna 1996 nauhoitettu Into Battle on saanut kuitenkin uuden mahdollisuuden.

Countess nauhoitti omalla kotikentällään vedetyn keikan juurikin live-julkaisu mielessään, joten biisilista on laadittu ja soundit ruuvattu tavallista tarkemmin. Into Battle niputtaa bändin kappaleparhaimmistoa neljältä ensimmäiseltä levyltä Kneel before the Master's Thronen Venom-ylpistelyistä Hell's Rock & Rollin jamitteleviin rokkailuihin, ja äänimaailmassa selkeys ja rosoisuus lyövät napakasti kättä.

Näin ulkopuoliselle mistään energisestä tai tiiviistä kokonaisuudesta ei kuitenkaan ole kyse. Countessin vanhakantainen black metal ei liikoja intensiteetillään pullistele, vaan kappaleet kolistellaan läpi keskitempoisin kompein ja raaoin, yksinkertaisin riffein Fire & Bloodin malliin. Myös päähahmo Orlokin omintakeinen rääkynä, muutamat melankoliset kitaranäppäilyt ja sopivan käppäisesti ujeltavat hevisoolot korostavat musiikin ontonoloista tunnelmaa, joka joskus toimii ja joskus ei. Paikoin nämä junnaavat kappaleet vetävät kuulijan kaikessa raakuudessaan pimeyden ytimeen, mutta paikoin taas biisit jäävät yhdentekeväksi läpsyttelyksi.

Tiettyä kolkkoutta mukaan tuo myös se fakta, että levyillä mukana olevat syntikat eivät tällä julkaisulla ujella, ja myös yleisön reaktiot ovat jääneet vähäisen mikityksen takia minimiin. Into Battle näyttäytyykin ehkä enemmänkin eräänlaisena hyvälaatuisena treeninauhana kuin varsinaisena live-levynä.

58 minuuttia Countess-jurnutusta on ehkä vähän liikaa asiaan vihkiytymättömälle, mutta yhtyeeseen mieltyneille Into Battle voi toimia uudenlaisena ja raaempana tulokulmana bändin musiikkiin.20.12.2017, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Sermons of the Infidel
Sermons of the Infidel
[ CD ]
The Gospel of the Horned One
The Gospel of the Horned One
[ CD ]
http://www.countessmetal.com http://countessmetal.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 773
Palaa »