Kansitaide Serpentfyre
Illuminating Ruin
10"
[ Altare Productions ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
A1. Altars Of Infinite Obscurity
A2. Invocation Of Phosphorus
B1. Kuoleman monet kasvot
B2. Supreme Primal Darkness

kesto: 22:52

Parin vuoden takaisella Bestial Mysticism -albumillaan kotimaiseen black metal -kenttään itsensä asemoinut oululainen Serpentfyre tarjoaa näin loppuvuodesta lyhytkestoisempaa rytinää EP-muodossa.

Serpentfyre ei ole lähtenyt päivittämään linjaansa. Illumanting Ruin on edeltäjänsä tavoin varsin ysärihenkinen, mutta ote tatsiltaan entistä jämäkämpi. Albumilla oli vähän taipumusta kadota yön sysimustaan pimeyteen monien muiden sekaan, mutta Illuminating Ruin on kompaktin mittansa vuoksi iskevämpi kokonaisuus. Ei se silti suurempaa pesäeroa edeltäviin julkaisuihin ota.

Illuminating Ruin setti on viiltävää perusmyllyä, jossa on sopivasti melodisuutta suoremman repivyyden vastapainoksi. Toki  EP:n arvoa nostaa sekin, että kaikki neljä biisiä ovat sopivasti toisistaan erottuvia. Kaksi ensimmäistä polkee kaasujalkaa vähän tehokkaammin, kun taas Kuoleman monet kasvot nousee hieman Sargeistin tyylisenä esiin paitsi  suomenkielisyyttään, myös melankolisemmalla tunnelmallaan. Päätöskappale Supreme Primal Darkness puolestaan venyttää tempoja ja tunnelmia muuta kolmikkoa laajemmin.

Taas pätee se vanha viisaus, että mikä ei ole rikki, sitä ei tarvitse korjata. Vaikka persoonallisuus ei varsinaisesti nouse Serpentfyren voimavaraksi, yhtyeen musta roihu palaa EP:llä silti sillä tavalla, ettei Illumanting Ruin ole lainkaan epäkelvommasta päästä. Se on perusasioihin nojaavaa, intensiivistä ja ilkeää alkuvoimaa, jota on hyvinkin sujuva kuunnella.21.12.2017, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Bestial Mysticism
Bestial Mysticism
[ CD ]
Of Darkness & True Light
Of Darkness & True Light
[ MC ]
https://serpentfyre.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/serpentfyreofficial/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 719
Palaa »