Kansitaide Turbo Knight
Rise Of The Machines
MC
[ TimeSlave Recordings ]

( 8- )
01. Call Of The Wild
02. Time Bandit
03. Midnight Rain
04. Simbiote
05. Metahumans
06. Dawn
07. Psychogun
08. Rise Of The Machines

Turbo Knight on hiukan yllättävä tekijä synthwaveskenessä: julkaisuja vyön alla ei ole kuin muutama, eikä artistia kuule kovin usein mainittavan – mutta näkyvyyteensä nähden Turbo Knight on suorastaan yllättävän suosittu; hänen musiikkiinsa törmää yllättävissä paikoissa, ja kun nimen mainitsee synthwaven ystävien kesken, löytyy yllättävän usein faneja.

Rise Of The Machinesia, joka käsittääkseni on luonteeltaan enemmän irtobiiseistä koostettu kokoelma kuin varsinainen levykokonaisuus, kuunnellessa selviää syy miksi, ja tavallaan palautuu usko siihen, että ainakin undergroundmusiikissa on vielä tiettyä oikeudenmukaisuutta. Tämähän on nimittäin erittäin hyvää kamaa. Syy vähälle namedroppaukselle lienee se, että Turbo Knight ei keskity itsensä puffaamiseen ja mainosspämmiin, vaan musiikin tekemiseen, ja se, että Turbo Knightin nimi kuuluu vakaasti "bubbling under" -osaston kärkeen kertoo siitä, että hyvä musiikki puhuu puolestaan.

Ikävä kyllä Rise Of The Machinesia vaivaa sama ongelma kuin temaattisesti eheämpää Space Cowboy Saga -EP:tä, nimittäin biisijärjestys saa levyn vaikuttamaan heikommalta kuin se oikeasti on. Levy alkaa taas sen ehdottomasti parhaalla, erottuvimmalla ja suurinta hittipotentiaalia omaavalla biisillä, Call Of The Wild -nimisellä tunnelmallisella menopalalla, jonka hienouden kruunaa oivasti käytetty jostain luontodokkarista nostettu puhesample. Näin vahvan biisin jälkeen muu levy ei vain onnistu vakuuttamaan samalla tavalla, vaikka Rise Of The Machinesin kahdeksaan biisiin ei tyhjäkäyntiä mahdukaan.

Turbo Knightin musiikkiin voi törmätä hyvin monissa paikoissa, esimerkiksi erinäisten mitenkään synthwaveen liittymättömien videoiden taustamusiikkina. Yksi syy tälle on aivan selvästi se, että Turbo Knight ei lokeroidu minkään tiettyyn synthwaven tyylisuuntaukseen tai lähestymistapaan; jos nyt ei ihan Perturbator/GosT/Carpenter Brut -akselin darksynthiä levyltä löydy, niin lähes kaikkea muuta synapoppihenkisistä biiseistä scifi-maalailun kautta Outruniin löytyy, ja kaikki erittäin kypsästi toteutettuna. Kirsikkana kakun päällä myös miksauspuolella homma on hoidettu kunniakkaasti maaliin, ja esimerkiksi levyn lopettavan nimibiisin hiukan pelkistetympi äänimaailma korostaa upeasti rumpusoundin massiivisuutta.

Rise Of The Machines, joka on julkaistu sekä diginä Bandcampissa että rajoitetun (ja jo loppuunmyydyn) painoksen kasettina, on mainio synthwavejulkaisu, joka toimisi kokonaisuutena paremmin, mikäli biisijärjestys olisi hiukan erilainen, eikä se tarjoaisi kaikkein kirkkainta hetkeään heti etupeltoon. Muuten Rise Of The Machines on laadukas paketti uudemmalta artistilta, jolle voi vain toivoa menestyksekästä tulevaisuutta – jo vyön alla olevat julkaisut enteilevät hyvää.15.12.2017, Jesse Ryhänen
https://www.facebook.com/turboknightsynthwave https://timeslaves.bandcamp.com/album/rise-of-the-machines Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Lukukertoja : 1355
Palaa »